calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

met andere ogen…

Het is soms niet wat het lijkt…

De hele dag zijn we, meestal onbewust, bezig met het vormen van indrukken. Is die verkoper betrouwbaar, wat een aardig meisje, afijn je herkent het vast wel. En meestal klopt die eerste indruk wel. Meestal inderdaad…

Zo leerde ik jaren terug iemand kennen en al snel konden we het goed vinden. We spraken regelmatig af en deden leuke dingen. Maar ook de minder leuke dingen deelden we. Maar er veranderde wat en ik kon mijn vinger er niet op leggen.
Het warme contact werd langzaam minder. Eerst stuurden we nog kaartjes met verjaardagen en kerst, het afgelopen jaar al niet meer. En toch, het liet me niet écht los. Gewoon omdat ik nooit begrepen heb waarom onze vriendschap verwaterde. Toen kwam ik een bekende van haar tegen en we raakten in gesprek. Ze vroeg of ik ‘haar’ nog zag. Ik zei van niet en zij vertelde me dat zij op dezelfde manier het contact met haar was kwijtgeraakt.

Onlangs moest ik ergens naar toe en ik wist dat zij er ook zou zijn. Ik was benieuwd hoe het zou zijn als we elkaar weer zouden zien. Zoals vroeger zou het niet meer zijn maar ik had toch wel de hoop om even met elkaar bij te praten. We kenden er allebei net zoveel mensen alleen stond ik met iedereen te kletsen en zij stond daar alleen. Na een poosje liep ik naar haar toe en zei ‘hoi’. Ze zei ‘hoi’ terug maar haar hele uitstraling was zo koel en afstandelijk. En weet je: het deed niet eens écht pijn. Kennelijk had ik een muurtje om mijn hart gebouwd zodat ze me niet nogmaals zo’n pijn kon doen. 

Ik draaide me weer om en liep terug naar de mensen waar ik mee had staan kletsen. Ze kenden haar allemaal. Iemand zei tegen mij: “Waar geen liefde groeit is het kil om je heen” wijzend op haar. Een ander zei: “Mensen kunnen zich een tijdlang anders voordoen dan ze werkelijk zijn maar uiteindelijk komt hun ware ‘ik’ weer bovendrijven.” En ik kon het alleen maar beamen: ik heb haar niet écht gekend…

10 Responses to “met andere ogen…”

 1. inge schreef:

  ja, jammer is dat. of niet ook. of wat is er jammer, dat je eerst dacht iemand te kennen of dat je er later achter kwam hoe iemand is. hoe dan ook, denk dat we het allemaal wel kennen. levenslesjes heten zulke mensen. ^^

 2. madddox schreef:

  zo herkenbaar, mensen die mensen “verslijten”…..

 3. J@n. schreef:

  Goed verhaal met een leuke illustratie, het is maar hoe je er naar kijkt!
  Gr. J@n.

 4. Billy schreef:

  toch jammer dat je je zo kan “mispakken” aan mensen, Inge
  Gelukkig heb je wellicht nog heel wat échte vrienden om je heen…

 5. datzalwel schreef:

  Een ervaring rijker en een illusie armer. Jammer is dat als je er al zo veel ingestopt hebt en het later voor niets blijkt te zijn alleen dan die ervaring.Des te beter je band met je echte vrienden.
  Groetjes.

 6. rietepietz schreef:

  Hallo Inge , ja natuurlijk kom ik ook even bij jou neuzen ( rode neuzen onder elkaar zal ‘k maar zeggen )
  Vriendschappen zijn niet altijd voor eeuwig natuurlijk maar soms was er gewoon een andere vorm van vriendschap dan je dacht .
  Bij wat je hier schrijft vraag ik me dan wel af ,als meerdere mensen die ervaring hadden met die “vriendin” zou dan niemand haar gevraagd hebben waarom ze af haakte ?
  Voor sommige mensen is een strakke vriendschap misschien té veeleisend, en zijn zij bang op den duur niet te kunnen voldoen aan het beeld dat de vriendin van haar heeft en haken dan liever af .
  Er zijn natuurlijk ook van die wispelturige tantes die snel verveeld zijn maar toch , ik zou dan willen weten waarom een leuke vriendschap niet meer werkt !
  Ik las hierboven dat we één liefde gemeen hebben , het strand 😉

 7. Ik weet het niet, Inge?

  Mocht zij nu ooit eens de warmte van een Hartelijk Hot Hulk Hart ervaren, gegarandeerd dat zij smelt!

  Het ligt vaak aan de omgeving waarvan zij denken, nu moet ik mij tegen hen beschermen.
  En geloof mij, enkel de pure Liefde kan dat muurtje afbreken.
  Ik hoop voor haar dat iemand met heel veel naastenLiefde zich aandient.

 8. geesjesgedachten schreef:

  Dit verhaal is als mijn verhaal Inge (hebben wij dat niet vaker, ja toch?)

  Weet je, ik denk dat je “haar” nu juist te goed kende, soms schrikt een mens van zijn eigen openhartigheid en de reacties daarop.
  Dat neemt niet weg dat haar gedrag ten opzichte van jou ronduit schaamteloos was. Ook ik heb de vriendschap “dood laten bloeden”, nooit heb ik weer iets van haar gehoord. Zelfs niet na het overlijden van m,n broer. Ze woont notabene nog steeds in het zelfde dorp als ik.

  Diep ademhalen en doorgaan Inge!

 9. Desire schreef:

  Dat zo iemand koel en afstandelijk is, zegt meer over diegene dan over jezelf. Zij kiest ervoor om zo door het leven te gaan, maar of ze daar gelukkig van wordt? Jammer dat wij vrouwen meteen last van schuldgevoelend krijgen ‘ligt het aan mij?’ of ‘heb ik iets verkeerds gezegd?’. Soms kun je er idd de vinger niet op leggen. Dan deze ‘vriendschap’ maar gewoon loslaten en andere vriendschappen onderhouden op een manier waar jij jezelf het beste bij voelt.

 10. Leo's mening schreef:

  Het is vaak een kwestie van omgevingsfactoren. Soms komt iemand in een heel ander vaarwater terecht, wordt lid van een sekte, heeft een slechte relatie thuis of wellicht een ziekte onder de leden. Mensen schamen zich soms over hun omstandigheden, nemen aan wat een ander over ze denkt zonder dit te weten en ga zo maar door. In die wisselwerking vindt je soms nieuwe vrienden, verlies je oudere. Ik heb in de recente jaren wel weer een paar heel oude vrienden teruggevonden, zat meer dan 40 jaar afstand tussen en toch…het klikte weer. Heb je niet even gevraagd wat er met je vriendin van vroeger loos was???

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada