calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Buikpijn…

Pijn is niet fijn…

Iedereen heeft weleens buikpijn maar bij mij liep het de laatste maanden de spuigaten uit. Regelmatig bracht ik de nacht liggend op de vloer van de badkamer door. Dan was ik weer wakker geworden met zo’n gigapijn dat ik niet wist waar ik het zoeken moest. Het zweet brak me uit en ik was misselijk (maar hoefde niet te spugen).  Na een uur of anderhalf ebte de pijn dan langzaam weer weg en kroop ik weer terug in bed. De andere dag voelde mijn buik nog beurs maar verder ging het dan wel weer.

Ik gaf de schuld aan het eten, mijn darmen en later bedacht ik dat de medicatie die ik dagelijks slik (gevolgen van m’n auto ongeluk) misschien wel mijn maag hadden beschadigd.

Een paar weken geleden had ik weer zo’n aanval. Ik was flauwgevallen van de pijn en ik voelde me geradbraakt na weer een nacht pijn lijden en het daaruit voorkomende slaaptekort. Ik besloot een afspraak te maken bij de huisarts. Ik geneerde me wel een beetje toen hij vroeg waar ik voor kwam en ik niet verder kwam dan: “ik heb zo’n buikpijn.”

De huisarts nam me gelukkig serieus, en na een lichamelijk onderzoekje verwees hij me door om een echo van mijn buik te laten maken. Die was van afgelopen week. Ik ging er eigenlijk niet vanuit dat ‘ze’ iets zouden vinden maar ik bleek allemaal galstenen te hebben. De boosdoener was bekend. En de puzzelstukjes vielen eigenlijk op hun plek. Het was net zo’n film die terugspoelde. Vorig jaar op vakantie in Frankrijk had ik ook al zo’n megabuikpijn gehad. Ook een nacht dubbelgevouwen gelegen van de pijn. Ook toen gaf ik de schuld aan het eten… Al ruim een jaar heb ik dus al van die koliekaanvallen.

En nu moet mijn galblaas worden verwijderd. Je schijnt zonder te kunnen. En tot die tijd moet ik zoveel mogelijk vetvrij eten omdat dat de aanvallen kan verminderen. Koffie en alcohol worden ook afgeraden, nou ja koffie lust ik niet en buiten een wijntje kan ik prima. En voor het geval dat ik nog zo’n aanval krijg heb ik zware pijnstillers meegekregen.

Even had ik de hoop om nog voor onze vakantie geopereerd te worden maar de chirurg raadde dat af. We gaan over 2 weken weg en dan zou ik nog niet voldoende hersteld zijn. Na onze vakantie ga ik dus het ziekenhuis in. En tot die tijd doe ik maar gewoon rustig aan….

 

9 Responses to “Buikpijn…”

 1. J@n. schreef:

  Dat is niet zo mooi Inge, hopelijk kan je jezelf er met deze vakantie overheen zetten en blijft er toch nog een fijne tijd. Sterkte en ondanks alles veel plezier.
  Gr. J@n.

 2. Zeker inde goede cagegorie van ‘minder leuke d’inge’ gezet.
  Als die ‘krengen’ net zo zeer doen als nierstenen, dan weet ik over welke pijn je het hebt.
  Ik kreeg nog eens een niersteenaanval tijdens een proefrit met een auto die ik gerepareerd had. Toen ben ik door de politie nog thuisgebracht.
  Het zij echt de koliek pijnen die het veroorzaken.
  Heb weleens een heel klein steentje uitgeplast ( hoorde een tik in de wc pot en ben gaan zoeken )
  O ja, ook nog een leuke ervaring.
  Er belde ooit een Jehovagetuige aan en ik kon hem niet te woord staan vanwege de pijn. Hij beloofde terug te komen met een wondermiddel daarvoor.
  Komt hij aan met een flesje Haarlemmerolie en liet een niersteen zien die in een luciferdoosje zat. Er zat een steen in zo enorm groot dat ik viel bijna flauw bij de gedachte dat ik die ook uit zou moeten pissen.
  En die vent stond er zo trots als een hond met 7 lullen naar te kijken en erover te vertellen!

 3. Vergeet ik je helemaal een pijnvrije en prettige vakantie toe te wensen.
  Bij deze!

 4. Desire schreef:

  Ai, da’s erg vervelend, maar in ieder geval opluchting dát ze dit gevonden hebben, nu kan er ook iets aan gedaan worden. Hopelijk kom je de tijd tot aan de operatie pijnvrij door en zo niet, dan heb je gelukkig de pijnstillers achter de hand.
  Beterschap gewenst en natuurlijk ook een fijne vakantie, geniet er (ondanks dit) van!

 5. Jeroen schreef:

  Ik weet er alles van hoe echte buikpijn voelt. Das geen pretje.
  Hopelijk rol je de vakantie pijnloos door.
  En vetvrij eten heeft natuurlijk alleen maar voordelen.
  Een fijne vakantie gewenst en een spoedig herstel.

 6. joten schreef:

  aie Inge, da’s wat minder!
  hopelijk kan je je zinner genoeg verzetten en volop genieten van jullie vakantie,
  (je kan het misschien zien als een beetje langer vakantie?!)
  wens oprecht dat je een pijn- en stressloze vakantie hebt,
  en daarna een voorspoedig herstel!
  veel sterkte en succes!
  groetjes!

 7. Billy schreef:

  je hebt wellicht toch wel wat te lang gewacht om naar de dokter te gaan hé, Inge
  gelukkig komt aan je lijdensweg een eind!

  Alvast een goeie vakantie!!!

 8. Sisely.nl schreef:

  Ik hoop dat je toch van je vakantie kunt genieten, en sterkte naar de vakantie voor je operatie. Mijn tante is er ook aangeholpen. Sterkte

 9. Aukje schreef:

  Hoop dat het in de vakantie wegblijft!!!
  Fijne vakantie en sterkte.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada