calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Vive la France

Buikpijn part drie…

Het is alweer 3 weken geleden dat ik achter mijn laptoppie zat. Een onzekere tijd, wel of geen galwegstenen? wel of niet op vakantie? Ik wist het nog niet. Na het maken van de mri scan kreeg ik helaas voor mij te horen dat er steentjes in de galwegen zaten en dat ik een lichte vorm van geelzucht had.

Ik baalde als een stekker maar verdere antwoorden kreeg ik niet aangezien de radioloog niet mijn behandelend arts was. Er ging een weekend overheen. Ik was niet de gezelligste moet ik zeggen, om het minste of geringste barstte ik in tranen uit. We hadden de kinderen ondertussen al verteld dat we niet op vakantie zouden gaan. Toen kwam de dag dat ik terug moest naar het ziekenhuis.

De chirurg keek me aan en vertelde dat ik niet één maar twee operaties moest ondergaan. Tijdens de éne halen ze de galblaas weg en bij de andere halen ze de galstenen uit de galwegen. #slik… In welke volgorde het zou gebeuren moest nog overlegd worden en aangezien hij met vakantie ging en ik niet op de spoedlijst kwam moest ik over 3,5 week terug komen.

Manlief en ik keken elkaar aan. “Wij zouden ook op vakantie gaan,” zei ik. “Morgen al….” “Is er een kans dat we toch nog kunnen gaan?” vroeg ik. Toen de arts hoorde waar we naar toe zouden gaan zei hij: “tja het is geen Marokko en in Narbonne zit een uitstekende universiteitskliniek.” Zucht wat is wijsheid….
“Heeft u een goede reisverzekering?” vroeg de chirurg. We knikten allebei instemmend. “Tja, ik kan niet garanderen dat er niets gebeurd want u loopt nu eenmaal risico maar ik zal u een brief meegeven met al uw medische gegevens.  En houdt u zich extra goed aan uw vetvrije-en alcoholvrije dieet.” Verbaasd en voornamelijk verdwaasd gaf ik de arts een hand. Betekende dat nu dat ik toch op vakantie kon???

In de auto begon het pas echt tot me door te dringen. Nic vroeg: “durf je het aan en zo ja, zullen we het dan de kinderen maar vertellen???” Ik begon te lachen. Dus vanuit de auto de nodige telefoontjes gepleegd.  Onnodig om te zeggen dat iedereen ontzettend blij was. Niet in de laatste plaats onze vrienden die al in Zuid Frankrijk zaten…

Het waren hectische uren die volgden. Koffers pakken, laatste dingen wassen en strijken, boodschappen doen, auto inladen en ga zo maar door. En de volgende ochtend vroeg reden we weg richting Frankrijk. Waar lieve vrienden, onderstaande huis en prachtig weer op ons wachtten…

7 Responses to “Vive la France”

 1. J@n. schreef:

  En als het naar de zin gaat kan het toch zeker niet slecht voor je zijn Inge.
  Zeker weten dat je er een stuk opknapt!
  En wat die specialist van je al zei, ook in Frankrijk beheerst men de geneeskunde en misschien nog wel veel beter dan hier.
  Gr. J@n.

 2. Billy schreef:

  huis??? Zeg maar gerust villa hoor, Inge!
  Wow, wat een vakantieplaats zeg!
  Ik hoop dat je toch hebt kunnen genieten
  Veel sterkte voor de ingrepen!!!

 3. Sisely.nl schreef:

  Ik hoop dat je toch hebt kunnen genieten van je vakantie, sterkte verder met de operatie´s.

 4. Helemaal super voor jou en de jouwen!
  Een vakantie afleiding kon je wel gebruiken.
  Altijd doorvragen hé bij die dokters!

 5. HansDeZwans schreef:

  Geniet ervan, je hebt het dubbel en dik verdiend.

 6. Desire schreef:

  Die vakantievilla ziet er ieder geval uitnodigend uit. Hopelijk is alles goed gegaan? Sterkte met de komende operaties!

 7. Leo schreef:

  Dat dieet helpt, want vet en alcohol, maar ook koffie zijn oorzaak voor dat gedoe….IK hoop oprecht dat je geen last hebt gehad tijdens de vakantie, ook al vergaat de lust je dan wel om de boel te laten weghalen natuurlijk. Snap ik als geen ander….Enjoy!

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada