calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Je hebt zo maar wat…

Controle…

En toen kwam de dag dat ik terug moest naar het ziekenhuis voor controle. Ondanks dat ik al vroeg in de ochtend een afspraak had zat de wachtkamer tjokvol. De tijd dat ik mijn afspraak had verstreek. Ruim een half uur later werd mijn naam dan eindelijk opgenoemd en mocht ik naar binnen. Om vervolgens in de kamer van de arts van de verpleegster te horen te krijgen dat de arts zo zou komen. Duurde ook weer een goede 5 minuten. Ach ja, geduld is een schone zaak…

De arts kwam, gaf een hand en nam plaats achter zijn bureau, bladerde wat door mijn status en mompelde wat.  Toen begon hij een heel verhaal over de laatste spoedopname van een kleine 2 weken terug. Hij vroeg hoe ik me voelde: of ik nog misselijk was en of ik nog pijn had? Ik antwoordde dat ik me wel beter voelde maar dat de pijn en de misselijkheid nog wel aanwezig waren. Niet de hele dag maar toch, het was niet weg.
“Je bloed is ook niet in orde” zei de arts. “En na de laatste spoedopname heeft de internist een verdenking uitgesproken dat jij weleens een goedaardige leverziekte zou kunnen hebben. En ik denk de kans inderdaad groot is dat jij die hebt.”

Baf! Alsof je een klap in je gezicht krijgt. Gelukkig nam de arts de tijd om alles uit te leggen en benadrukte nogmaals dat het om een goedaardige leverziekte gaat. En dat is ook wel weer een opluchting want ik heb toen ik me zo naar voelde spookten er ook weleens enge dingen door mijn hoofd…

We hebben afgesproken dat ik over 2 maanden mijn bloed weer moet laten testen en daarna bij een collega van hem langs moet voor verder onderzoek. Tot die tijd verder aansterken.

Toch is er ook positief nieuws te melden: de wonden zijn goed genezen en ik voel me sinds lange tijd wel een stuk beter. Ik heb alleen de conditie van een 100 jarige dus daar moet nog even aan worden gewerkt. Sporten mag voorlopig nog niet dus ik heb maar nieuwe batterijen in het wii balanceboard gestopt 🙂 En op die manier ga ik al hoepelend en steppend proberen weer een beetje conditie op te bouwen…

15 Responses to “Je hebt zo maar wat…”

 1. J@n. schreef:

  Dat van die wachtkamers en dat je voelen als een 100 jarige komt mij heel bekend voor Inge, maar ik zit ook een heel stuk korter bij de honderd dan jij. En sporten mag ik best, maar aan mijn dagelijkse fietstochtje heb ik alleen al een hekel. 😉

 2. Sisely.nl schreef:

  Fijn dat je iets beter voelt, maar sterkte met alles nog.

 3. Desire schreef:

  Een goedaardige leverziekte … daar zit je ook niet echt op te wachten? Ook wel raar dat je over 2 maanden pas je bloed weer moet laten testen en pas daarna verder wordt onderzocht, moet dat allemaal zo lang duren? Wel logisch dat je conditie achteruit is gegaan, hoplijk krijg je het weer een beetje terug door het Wii-en. Beterschapjes!

  • Inge schreef:

   Ik moet nu gewoon doorgaan met de medicatie zoals ik gekregen heb. Moet zeggen dat ik het zelf juist wel even prettig vind om een beetje rust te hebben na deze hectische tijd.

 4. Billy schreef:

  lap zeg, nog een klopje erbij!
  Gelukkig voel je je nu stukken beter, Inge
  Dat kleine aandoeninkje aan je lever wordt vast in één twee drie opgelost… 😉

  Groetjes!

 5. Blij, dat het galmonster is verholpen.
  Huil, omdat ik denk dathet je lever heeft verstoord.
  Blij, dat ik denk dat na verloop van tijd alles goed zal komen
  Vraag, heb je ook jeuk?

 6. Inge schreef:

  Ik hoop ook dat het goed komt. Ziekte schijnt wel chronisch te zijn. En ja, bij tijd en wijle stik in van de jeuk en komt idd van de lever af. Hoezo?

  • Ik heb een dochter wier gal niet goed door haar lever loopt.
   Hebben ze al een verwijding in aangebracht op jonge leeftijd.
   Helpt niet waardoor zij veeljeuk heeft.
   Denk zomaar dat jou lever iets verstopt is door je galvuil/gruis/modder.
   Mogelijk hersteld zich dit weer in de toekomst?

 7. Aukje schreef:

  Maar, maar……
  Heb je ook last van die goedaardige leverziekte???
  Balen.
  En vervelend.

 8. Leo schreef:

  Dat wordt je dan zomaar meegedeeld, maar weet je ook wat oorzaak en gevolg zullen zijn. Waarom zijn artsen altijd zo afstandelijk dat ze niet even benoemen hoe je hiermee moet omgaan. Want wat zijn je perspectieven, dieten? Moet je bepaalde dingen laten? Meer groenten eten of juist bewegen? Is die leverziekte de oorzaak van wat je nu meemaakt in het natraject en wat voor verschijnselen had je voor de operatie die enigermate verklaarbaar zijn door wat je nu is verteld? Zorg moet ook helpen bij acceptatie en omgang….Sterkte met al dit gedoe….en neem je tijd…

 9. Inge schreef:

  De arts heeft het wel uitgelegd maar zei er eerlijk bij dat dit niet zijn vakgebied is dus dat ik daarvoor weer naar een andere arts moet. Wat ik via internet te weten ben gekomen is dat ik op moet passen met al te vet eten. En dat die ziekte in een soort golfbewegingen gaat. Maanden geen tot weinig last en dan juist weer veel. In ieder geval een soort chronische geelzucht en vermoeidheid….

 10. geesje schreef:

  Dit heb ik gemist Inge, ik schrik er van meis.
  Hopelijk ga jij je binnenkort toch weer wat beter voelen.
  Een dikke knuffel van mij, (je bent vaak in mijn gedachten Inge, ik heb laatst dat mooie gedicht van je nog es weer gelezen 😉

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada