calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Pakjesavond

Sinterklaas in de jaren 70…

Dat meisje met die vlechtjes ben ik. Ik zal een jaar of 8 geweest zijn daar. Ik kan me nog herinneren dat oma en opa een brief hadden gekregen met daarin de vraag of alle kleinkinderen op pakjesavond bij opa en oma konden komen. Spannend!

Een huiskamer vol ooms en tantes, neefjes en nichtjes. En toen… gebons op de deur en op de ramen. Daar kwam Sinterklaas binnen. Superspannend natuurlijk. En wat ik me ook nog kan herinneren is dat de cadeaus in blauwe wasmanden zaten. Precies dezelfde als die mijn moeder ook had thuis…

Sinterklaas was altijd een gezellige tijd bij ons thuis.  Ook toen er niemand meer geloofde kwam de Sint nog jaren op bezoek.  Nic en ik proberen er ook altijd een leuke tijd van te maken. En dat lukt best aardig, de jongens zijn gek op de Sinterklaastijd. Vanaf september komt het onderwerp lootjes trekken al ter sprake. De voorpret is altijd al enorm leuk.

Vanavond vieren weer pakjesavond. Met opa en oma, mijn peettante en Karlijn (vriendin van Thomas). In totaal met 9 man, gezellig!
En wie weet dat als we heel hard zingen Sinterklaas ons huisje niet voorbij zal rijden…

9 Responses to “Pakjesavond”

 1. J@n. schreef:

  Door drukke werkomstandigheden van onze ‘kinderen'(40 en 43 jaar) en hun ‘vriendjes’ vieren wij het sinterklaasfeest aanstaande zaterdag. We vieren het al vanaf dat ze klein waren en nou nog steeds, ondanks dat er geen kleinkinderen in onze familie zijn, dus gezwellig met z’n zessen. Altijd leuk!

 2. Billy schreef:

  wij “vieren” sinterklaas niet echt, pakjes zijn er pas op kerstavond
  Veel plezier (nu), Inge!

 3. Whauw, wat een mooi meisje!

  Sinterklaas is de ALLERLEUKSTE tijd van het jaar!

  Ooit waren wij een paar cadeautjes vergeten die in de kast op de overloop lagen.
  Wanneer ik daarachter kom leg ik ze alsnog onderaan de trap in de gang.
  Wanneer het kinderbedtijd is stappen ze de gang binnen en ik hoor een juichkreet, “HIJ IS WEER GEWEEST”!
  Dat was het allermooiste dubbele Sinterklaasfeest ooit!

 4. theo schreef:

  Ja ook nu kwam de Sint weer. Het werd een latertje, het was oer gezellig. OMA en OPA

 5. geesje schreef:

  Wat een leuke foto . Jullie hebben het weer erg gezellig gehad, fijn Inge!

 6. joke schreef:

  Hallo Inge, ik heb Jan naar mijn computer laten kijken . Zo als je misschien wel ergens gelezen hebt ben ik behoorlijk a-technisch en was je al een hele tijd kwijt. Feeds kwamen op een of andere manier niet meer binnen. Door Jan zijn verhalen hoorde ik toch steeds hoe moeilijk je het de afgelopen tijd hebt gehad met tegenvallende operatie en meer narigheid. Maar dat het zó lang geleden was dat ik zelf iets gelezen had !! De tijd gaat snel. Gelukkig was er tussen door ook veel goeds, zo als de ontroerende manier waarop je ouders en je 4 mannen voor je gezorgd hebben. En nu als laatste een volwassen zoon. De foto’s hiernaast spreken voor zich, een gezellig hecht gezin. Blijf gezond verder. Ik hoop dat mijn perikelen met de p.c nu opgelost zijn.
  Groetjes.

 7. inge schreef:

  inmiddels de foto’s gezien hahaha geweldig meis! hoop dat ’t een beetje gaat met je, je bent een kanjer, dat weet je, he! dikke kus!

 8. Sisely.nl schreef:

  Pakjesavond vier ik ook elk jaar(zoals afgelopen 5 dec) is en blijft gewoon spannend.Leuke foto zeg

 9. Leo schreef:

  Tja, Sinterklaas, nu niet meer gevierd, nou ja, we nemen ene stukje banketstaaf en wat warme chocolademelk en een neutje, maar verder? Nee, dat was vroeger wel anders. Ondanks de situatie waarin we soms verkeerden in die onzekere jaren van mijn jeugd, stond er altijd een grote wasteil vol cadeautjes. Meestal vooral praktische, zoals nieuwe sokken of zo, maar soms ook wat speelgoed. Wie die teil vulde? Geen idee, en wie op de deur bonkte weet ik ook niet, want mijn ouders zaten binnen, net als wij kinderen. Zal de buurman wel zijn geweest of zo…Later deden wij dit ook voor het kroost dat we zelf hadden….in die zin best spannend….

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada