calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Niet zo sociaal meer…

Altijd bereikbaar…

Manlief heeft ooit eenmalig vanuit de ICTbranche een uitstapje gemaakt naar de mobiele telefonie sector. Dat zal zo’n 16 jaar geleden zijn geweest. Toen stond dat fenomeen nog in de kinderschoenen en niemand die toen kon bedenken dat ‘altijd bereikbaar zijn’ zo’n hype zou gaan worden.

Ik kreeg in die tijd van Nic al een mobieltje. Altijd makkelijk zei hij erbij. Als er wat is kun je meteen bellen. Maar ik voelde me juist opgelaten als die telefoon weleens afging…

Maar times are changing en binnen enkele jaren hadden heel veel mensen een mobieltje in hun bezit. Toen nog alleen om te bellen maar binnen enkele jaren had ook bijna iedereen internet op zijn telefoon.En ondertussen kwam ook hyves voorbij, google+, facebook, twitter. En met de komst van al die social media en smartphones voelde ik weleens druk als ik niet snel genoeg ergens op reageerde. Want heee, altijd bereikbaar toch???

Ik kan me mateloos ergeren aan jongeren die bij elkaar zitten en toch allemaal alleen maar met hun mobieltje bezig zijn. Hoe sociaal ben je dan nog? En toch deed ik er aan de andere kant ook vrolijk aan mee, ik twitterde hele televisieprogramma’s mee en plaatste berichtjes en foto’s op facebook. Het was grappig maar de andere kant was dat als je iemand in real life zag en ik vroeg hoe het ging dat ik als antwoord kreeg: “Heb je mijn status niet gelezen dan?”

Ik ‘zit’ dus steeds minder op ‘the social networks’ en zelfs mijn telefoon laat ik bewust weleens thuis. Een avond zonder kan ook erg ontspannend zijn, je mist heus niet zoveel… Ik heb nog een steeds een smartphone en daar ben ik ook echt blij mee maar ik heb de balans weer een beetje terug gevonden…

Social-media

 

 

9 Responses to “Niet zo sociaal meer…”

 1. J@n. schreef:

  Laat iedereen er maar gelukkig mee zijn, voor mij hoeft het niet zo.
  Met mijn mobieltje kan ik het goed doen, als ik na een jaar weer geld erbij moet zetten houd ik steeds van dat jaarlijkse tientje nog geld over. Met andere woorden ik verbel per jaar voor nog geen 10 euro.

 2. joten schreef:

  ik vrees dat ik een asociale netwerker ben,
  ‘k heb niet eens FB….

 3. inge schreef:

  ik snap je. het sluipt zo je leven in en voor je het weet, ben je er meer mee bezig dan je ooit wilde. hier ook zeker. maar tegelijkertijd kan ik ook nog prima zonder, dus tja..

  ga je gauw mailen (check je je mail nog wel? ^^), hoop dat alles een beetje beter gaat weer inmiddels meis, ook met je mams! dikke kus!

 4. joke schreef:

  Voor mij hoeft dat ook niet. Ik kreeg 12 jaar geleden een mbieltje van Jan omdat ik toen veel onderweg was. En of het zo moest zijn ik kreeg mijn eerste en ook enige autopech. Dat was toen handig ondanks de ANWB praatpalen. Sindsdien staat hij meer af dan aan, alleen nog gebruikt voor te melden dat ik weer naar huis reed.
  Groetjes.

 5. geesje schreef:

  Ja dat herken ik wel, ook ik ben steeds minder aan het bloggen, facebook vind ik (nog) wel leuk om te doen, maar ik voel geen verplichting.

  Houd jij je telefoon toch maar binnen handbereik want het zou toch zonde zijn als je het telefoontje van die Griekspoor (WHAHA wat een grappige naam) zou missen.
  Lieve groetjes, Geesje

 6. Desire schreef:

  Het is ook wel een verslaving, die social networks. Vooral jongeren weten niet anders en kunnen zich een dag zonder social media niet voorstellen. Zelf heb ik een simpele Nokia-slide mobiel, kan alleen bellen en sms-sen. Maar de accu wordt slechter en ei-gen-lijk moet ik een nieuwe. ‘Denk toch dat het er één wordt waarmee ik kan … juist, social networken 😉

 7. Aukje schreef:

  Ik denk dat ik wel zonder zou kunnen, maar of ik dat ook zou willen???
  Zo mis je toch een hoop van mijn nieuwtjes hoor, namelijk ……….

  ik ga oma worden
  Hans opa
  mijn dochter mama
  en natuurlijk krijgt dat kleintje ook een papa 🙂

 8. Billy schreef:

  aan al die sociale netwerken doe ik niet mee, we hebben daar toch onze logvrienden voor?

  😀

 9. Leo schreef:

  Ik ben pas een half jaar geleden met een Smartphone aan de slag gegaan. En ben hooked geraakt. Handig, snel, actueel. Zeker Twitter en Facebook zijn fijne netwerken waar je ook veel informatie vandaag kunt halen. Voor iemand als ik die het nieuws toch graag volgt en interpreteert van levensbelang….nou ja, bij wijze vna spreken dan. Als ik onderweg ben kijk ik overigens nauwelijks naar dat ding, maar dan mis ik net weer dat essentiele telefoontje….De uitgever, mijn coauteur, een relatie die advies wil…..En dan neem ik me voor om toch maar weer wat frequenter te kijken……

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada