calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Veel aan ons hoofd…

Soms weten we het ff niet meer…

Mijn moeder is al ruim 20 jaar chronisch ziek. Ze kon daar altijd goed mee omgaan ondanks de dagelijkse ongemakken die zij ervaart. Toch blijft iedere controle in het ziekenhuis spannend en mijn moeder begint dan altijd al een week van te voren met zenuwachtig zijn.

Rond afgelopen Kerst werd mijn moeder niet lekker. Een soort gebrom in haar hoofd werd steeds irritanter en mijn moeder was bang dat haar ziekte een opvlamming had.
Via doktersdienst naar ziekenhuis maar na allerlei onderzoeken bleek dat de ziekte niet opspeelde. Sterker nog, voor haar leeftijd is ze eigenlijk gewoon goed zei de arts.
Maar de herrie in mijn moeders hoofd bleef en de angst dat er iets mis zou zijn ook. Mijn moeder at steeds minder en keerde steeds meer in zichzelf. Het is al een paar keer voorgekomen dat zowel Nic als ik met spoed van ons werk zijn geraced omdat mijn moeder een paniekaanval kreeg en mijn vader ook niet meer wist hoe hij er mee om moest gaan…

Zucht, weer naar het ziekenhuis, weer helemaal nagekeken. Van de specialist naar de KNO arts maar niemand die ook maar iets kan vinden. Er is geen verklaring voor dat geluid in mijn moeders hoofd. Het geluid waar ze letterlijk gek van wordt.
Mijn moeder komt ondertussen de deur bijna niets meer uit en zit vaak stil op de bank. Voor ons, maar zeker voor mijn vader, een zware last. Mijn vader is ook al 82 jaar. Hij zorgt met liefde voor mijn moeder maar soms wordt het hem ook weleens eventjes teveel. En dat is alleen maar logisch.

Vorige week is mijn vader met pijn op de borst bij de huisarts beland. Grote schrik voor iedereen. Mijn vader heeft namelijk al eens een hartinfarct gehad. Gelukkig wees een hartfilmpje uit dat er geen gekke dingen waren maar het geeft wel aan hoe nijpend de situatie is…

Komende week moet mijn moeder naar de psych. En we hopen allemaal dat ze daar wat aan gaat hebben. Al heeft mijn moeder het idee dat ze een pilletje zal krijgen en dat het geluid in haar hoofd dan stukken minder zal zijn. Ik ben bang dat dat niet zal gebeuren…

We hebben dus veel zorgen aan ons hoofd. En als klap op de vuurpijl heeft Nic zijn zus afgelopen week een herseninfarct gekregen. Ze woont niet in de buurt, is jong weduwe geworden en heeft geen kinderen dus behalve de schrik ook veel zorg richting haar.

Het stukje grond wat we onlangs gekocht hebben en voor de nodige ontspanning zou moeten zorgen is op dit moment ook een bron van frustratie. Omdat de achterburen al weken dwarsliggen omdat ze het niet eens zijn met de verkoop van de grond en allerlei (kul)argumenten aandragen waarom er geen schutting op mag komen te staan.

Door de ziekte en de operaties was afgelopen jaar niet echt ons jaar. We waren dan ook superblij dat 2013 zich aandiende. Dit jaar kon alleen maar beter worden, dachten we.
Maar nu is het begin april en het is een pittig begin van het jaar zullen we maar zeggen. Desondanks proberen we positief te blijven…

8 Responses to “Veel aan ons hoofd…”

 1. J@n. schreef:

  Het is geen opwekkende boodschap Inge, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat het er in de loop der jaren niet beter op wordt, daarom kan ik je aanraden; Geniet zoveel als er te genieten valt!
  Sterkte!

 2. Billy schreef:

  je zou toch van minder depressief worden als je dat allemaal leest.
  Ik zou de dokters er toch op aanspreken om je moeder een placebo-pilletje te geven, wie weet helpt het wel!
  En burenruzies zijn van alle tijden. De mensheid wordt steeds onverdraagzamer, helaas…
  Ik hoop voor jullie dat alles snel goed komt!

 3. Desire schreef:

  Dat is zeker geen goed begin van het jaar. Zeker niet als je zelf net een roerig medisch jaar achter de rug hebt. Het lijkt wel of de herrie in je moeder’s hoofd veroorzaakt wordt door (een vorm van) Tinnitus; schijngeluiden die ontstaan doordat het gehoororgaan of de zenuwbanen, zonder dat er geluiden zijn, signalen doorgeven die in de hersenen de betekenis ‘geluid’ krijgen. Als je googled weet je meer. Er schijnt een gespecialiseerd centrum te zijn voor onderzoek, revalidatie, advies en begeleiding voor mensen met gehoorproblemen. Sterkte met alles, Inge.

 4. Sterkte gewenst met al deze onaangenaamheden.
  Het lijkt altijd wel zo te zijn dat zulke omstandigheden zich nooit alleen aandienen.

 5. Leo schreef:

  Tja, ouderdom komt met gebreken. En je maakt wat mee op oudere leeftijd. Prijs je maar gelukkig dat je zelf nog ene jonge blom bent. Probeer ook niet om de hele dag bezig te zijn met die zaken, het brengt je vaak weinig. Helpen waar het kan of moet, maar wel je eigen leven blijven leiden hoor. Dat geluid in haar hoofd, is dat niet iets wat uit haar oren komt dan? Dat komt wel eens meer voor, een kleine oorzaak met grote (geluids)gevolgen…

 6. Aukje schreef:

  Tinitus??
  Maar meis, rot!

 7. sisely.nl schreef:

  Sterkte met alles

 8. geesje schreef:

  Lieve, lieve Inge,
  Meis wat een zorgen en verdriet. Ik blog heel onregelmatig en ben hier lange tijd niet geweest (terwijl je toch altijd in mijn gedachten bleef). Ik heb je laatste blogjes allemaal gelezen en ik wil je daarom een hele dikke vette warme knuffel geven.
  Heel veel sterkte meis, ik herken veel van je gevoelens!
  Dag meissie, je gaat dit allemaal overwinnen hoor!!!
  Knuffel, veel liefs van mij
  Geesje

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada