calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Misère…

Een van-mij-af-schrijf blogje…

Tijd geleden dat ik heb een blogje heb geschreven. Er is in de afgelopen tijd weer zoveel gebeurd… Vlak na het schrijven van mijn laatste bericht werd mijn moeder gediagnosticeerd als een vrouw met een ernstige depressie en angsten. Thuis blijven wonen ging echt niet meer en mijn moeder is diezelfde dag nog in de crisisopvang terecht gekomen. Heftig hoor, om je moeder daar achter te laten…

Maar we stonden met onze rug tegen de muur: mijn vader was aan het eind van zijn Latijn, mijn moeder bleek al weken niet meer te slapen en dus mijn vader ook niet. We hadden het idee dat mijn moeder daar iig wel op haar plek zou zitten. 24 uur’s zorg in een kleinschalig project voor ouderen in onze eigen woonplaats. We dachten toen echt dat we de bodem van de put wel hadden bereikt en dat we vanaf dat moment weer langzaam zouden gaan opbouwen…

2 dagen later is mij moeder daar helaas gevallen en haar pols stond nogal vreemd. Tot diep in de nacht heb ik met haar in het ziekenhuis gezeten want het was een nare breuk.Mijn moeder heeft 2  keer met haar arm in de gewichten gehangen zodat ze het bot goed konden zetten maar het lukte niet echt. We gingen dan ook naar huis met de mededeling dat ze de week daarop geopereerd zou moeten worden. Ook dat nog…

Mijn vader moest ondertussen ook terug naar de cardioloog want ook bij hem bleek toch een kleine afwijking te zijn geconstateerd. Slapeloze nachten en hartkloppingen kreeg ik ervan. En ondertussen probeerde ik ook nog zo goed en zo kwaad mijn werk te doen. Maar ik had constant het gevoel dat ik naar alle kanten een stapje te kort kwam. Naar de jongens, naar Nic, naar mijn ouders, naar mijn werk…

Na verschillende controles is besloten om de pols van mijn moeder toch niet te opereren. Het bot staat niet helemaal recht maar ja, mijn moeder is 79 en dan wegen ze risico’s af. De vraag was of het met een operatie wel beter zou komen te staan. Mijn moeder zal wel een beperking houden in haar polsbewegingen maar de belangrijkste dingen wel kunnen blijven doen straks. Mijn vader kreeg ondertussen te horen dat zijn hartspier minder functioneert dus die kreeg een extra pilletje en heeft 24 uur met een kastje rondgelopen die zijn hartslag registreer. Daar krijgt hij binnenkort de uitslag van…

Mijn putje zit vol, meer dan vol. Zoals gezegd ik slaap slecht, heb hartkloppingen van alle stress want ik probeer alle ballen in de lucht te houden en dat lukt nog net al slik al wel een poosje pilletjes om me wat rustiger te voelen. Ik  heb echt het gevoel dat ik al een poosje geen controle meer heb over mijn eigen agenda. Laatst ben ik op werk vreselijk in huilen uitgebarsten toen iemand vroeg hoe het met me ging… Wat ook wel weer opluchtte want daardoor kreeg ik wel medewerking en ruimte om mee naar afspraken te gaan met mijn ouders want ja, enig kind dus alle zorg komt bij ons in het gezin (lees Nic en mij) terecht.

Ondertussen in mijn moeder met andere medicatie gestart en het lijkt er op dat ze daar goed op reageert. Ze is nu anderhalve week bezig en de psych zegt dat het effect pas na 3 weken merkbaar is maar wij vinden mijn moeder toch wat helderer op dit moment. Dus duimen dat dat zo is én blijft. Anders blijft alleen nog electroshock therapie over om mijn moeder uit haar depressie te krijgen en ik hoop zo dat dat niet nodig zal zijn…

jongleren

 

 

 

8 Responses to “Misère…”

 1. J@n. schreef:

  Je hebt er wat mee, met die ouwetjes Inge.
  Wat zouden die ouwetjes vroeger hebben meegemaakt?
  Gr. J@n.

 2. Desire schreef:

  Van je af schrijven kan therapeutisch werken, dus vooral mee doorgaan. Maar je krijgt het inderdaad wel voor de kiezen, Inge. Erg lastig ook om je zorgen niet te kunnen delen met familieleden. Hopelijk ontvang je veel steun van je eega en kids en heb je op een dag als vandaag toch nog een beetje kunnen genieten van het oranje feestgedruis. Veel beterschap voor je ouders en hou je taai!

 3. Nou, nou, Inge.
  Ik hoop van harte dat je moeder opknapt van de medicatie.
  Want soms is dat ook lang zoeken naar de juiste pillen en de hoeveelheid ervan.
  Ben blij dat je het hier opschrijft, wan tdan kunnen wij je troosten.
  Hier, een dikke Heerlijke Hartelijke Hot Hulk KNUFFEL voor jou!

 4. Leo schreef:

  Een heftig verhaal. Maar ook herkenbaar. Je bent met je ouders opgegroeid, en zien hen dan ineens veranderen, als je pecht hebt aftakelen. Ouderdom komt met gebreken en je wilt dat uiteraard niet. Zolang alles goed gaat kan je als mens de bol in het zand steken en net doen of ouder worden niet inhoudt dat die gebreken er ook echt komen. Zwaar als je zelf mee moet dragen aan die last. Je doet dan terug wat je ooit als opvoeding en liefde kreeg. Wij maakten het 25 jaar geleden ooit ook mee. Grootouders weliswaar, een vader van mijn kant, allemaal zwaar en vol emoties. Een proces dat soms leidt tot heel vervelende conclusies of daarbij passende beslissingen. Je moet wel zorgen dat je zelf overeind blijft. Want wie zal het werk dan doen? De begeleiding? Laat je af en toe even verwennen, neem een dagje vrij om voor jezelf te zorgen, ook bij je zorgtaak. Want als je compleet in elkaar zakt heeft niemand meer iets aan je hoor…..Sterkte!!!

 5. inge schreef:

  meisje, zo alles op een rij is het wederom niet niks. en dan staat hier nog niet het verhaal van jezelf bij – en van de tuin!
  ik blijf aan je denken en zodra je ruimte hebt, laten we dan afspreken!!!
  tot dan heel veel lieve groetjes en een dikke knuffel meis XXX

 6. Billy schreef:

  oei oei, heftige periode dus voor jou, Inge!
  Ik hoop dat alles goed komt voor je ouders. Het ging allemaal plots zo snel blijkbaar… 🙁

  Groetjes!

 7. Aukje schreef:

  Jeetje, dat is niet niks!
  Allemaal, zo bij elkaar.
  Digiknuf van mij.
  Wat kan ik anders zeggen …

 8. sisely.nl schreef:

  Sterkte met alles.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada