calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Kastelendag

Ooit stond hier Slot Teylingen, een zgn. ringburcht met woontoren en de bekendste bewoners van het slot waren Jacoba van Beieren en Frank van Borsele. Tegenwoordig staat het bekend als de ruïne van Teylingen en het is nog altijd leuk om het te bezoeken.  Er worden geregeld evenementen georganiseerd, zo ook 2e Pinksterdag omdat het (landelijke) kastelendag was.

We bezochten dus de ruïne, altijd leuk. De smalle trappetjes op en af, de grote ringmuur die er nog staat…..

Dsc_5471Dsc_5660

Dsc_5475Dsc_5616

Dsc_5544Dsc_5542 

Naast de ruïne was een roofvogel demonstratie want de valkerij is een eeuwenoude jachtmethode. ‘De mensen van adel’ hadden vroeger vaak hun eigen roofvogel. Hoe groter de vogel hoe groter het aanzien. Het was een mooie en interessante demonstratie van de roofvogelboerderij.

Dsc_5485Dsc_5501

Dsc_5635Dsc_5521_2

Dsc_5637Dsc_5653    

Achter de ruine was een slipjacht demonstratie. Paarden en bloedhonden die achter hun prooi aangingen. Tijdens hun jachstspel rennen de honden achter de ruiters aan. De interactie tussen hond en ruiter was indrukwekkend. Het was de moeite van het kijken meer dan waard.

Dsc_5555Dsc_5563

Dsc_5588Dsc_5595

Dsc_5573Dsc_5589_2     

 

Kortom het was een ontzettende leuke dag en het prachtige weer was natuurlijk ook wel erg prettig. We besloten de dag (en het lange weekend)  dan ook maar met een lekkere barbecue af! 

11 Responses to “Kastelendag”

 1. inge schreef:

  wat gaaf! en mij niet ff bellen, of we meewilden… tsss ; )
  hoop dat je lekker hebt uitgerust dit weekend ook en dat de zon je goed heeft gedaan en dat ‘ie weer bietje beter gaat, meis! dikke kus en tot snel!!!

 2. .J@n. schreef:

  Ja, dat wilde ik ook al vragen; hoe gaat het nou met je? Jij bent natuurlijk alleen maar meegegaan als fotograaf;-)) Mooie foto’s trouwens.
  Gr. J@n.

 3. Billy schreef:

  wow, Inge, dat lijkt me een bezoek meer dan waard.
  Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt! Die ruïne is natuurlijk een hemelse locatie voor foto’s…
  Wij gaan trouwens in oktober ook naar zo’n valkeniersdemonstratie, als we op weekend zijn in Bouillon.

  Groetjes!

 4. Joke schreef:

  Dat lijkt me een heerlijke middag geweest Inge.Al ben ik wel blij dat de slipjacht nu spel is.

  Groetjes.

 5. Leo schreef:

  Mooi die vogels zeg…Hoort ook echt bij zijn historische plek. Om over de paarden maar te zwijgen natuurlijk…

 6. sisely schreef:

  Zo zie je maar weer dat je elke dag, wel iets hebt wat op je pad komt’waar je naar toe kan gaan’. Mooie foto’s gemaakt inge.

 7. Dennis schreef:

  Blijft mooi om van die oude kastelen te zien en jezelf te wanen in die tijd! Ruig en wild…

 8. miss Marple schreef:

  Dat waren een hoop interessante en leuke dingen bij elkaar. Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben! Gaaf hoor zo’n roofvogelshow. Leuk dat je het linkje erbij hebt gezet. Ben meteen even gaan kijken.
  Groetjes Mar

 9. Elmar schreef:

  Prachtige foto’s van een geweldige dag!
  Een dag vol historie op allerlei manieren, leuk!
  groetjes,
  Elmar

 10. Pia schreef:

  Leuk zo’n dag zeker met die gasten he. Ik heb op een bruidsshow die roofvogels gezien die de ringen aan vliegen, gaaf gezicht joh. Dat is ook het enige waarvoor ik wel weer zou willen trouwen, maar ja dat gaat weer niet he 🙂

 11. Jeroen schreef:

  Prachtig joh, wat een spectakel. Ik ben gek op zowel roofvogels als kastelen. En hoewel ik geen voorstander van de drijfjacht ben, is het natuurlijk wel prachtig om die ruiters in kostuum en de meute honden te zien. Levert prachtige foto’s op.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada