calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Loslaten en Londen…

Afgelopen maandag heel vroeg is hij vertrokken, mijn kleine mannetje. Laat hij het maar niet lezen want hij is al zo groot vindt hij zelf. Maar voor ons, ouders en zijn grote broers, blijft hij toch de kleinste.

De benjamin van het gezin, innig gewenst en meer dan welkom. Oké, Thomas had liever een zusje want dan kwam er tenminste een keukentje in huis. Maar toen we zeiden dat dat keukentje er toch wel zou komen was hij ‘om’.
Tot zijn 3e verjaardag groeide hij voorspoedig daarna werd hij even goed ziek. Wat hebben we een zorgen om hem gehad en dat sudderde nog een hele poos na. Achteraf is daar ook zijn groeiachterstand ontstaan. Zijn lichaam moest alle zeilen bijzetten om eerst te genezen. En dat deed hij gelukkig! Maar toen hij voor het eerst naar de lagere school ging is er een speciaal stoeltje voor hem aangeschaft want zijn beentjes bungelden zo op een normaal kleuterstoeltje.

In groep 5 kreeg hij een juf die liedjes begeleidde met haar gitaar. En vanaf dat moment wilde Friso ook gitaar spelen. We kochten een ‘halfje’ want een normale gitaar was toen nog veels te groot. Hij speelt nog steeds gitaar en hij heeft inmiddels een hele gitarencollectie en is de vrolijke noot binnen ons gezin. Treedt weleens op in kroegen waar de minimale leeftijd 18 jaar is en hij met zijn jonge leeftijd en kleine postuur wel opvalt maar door iedereen wordt geaccepteerd. Geweldig is dat. En sinds kort speelt hij, anders dan de schoolband, in een bandje met leeftijdsgenoten.

En nu zit hij in Londen met school. Slik, kleine kinderen worden groot. Met zijn allen hebben we het heel erg vroeg uitgezwaaid. Grote broers gingen mee en gaven hem snel nog wat advies vlak voordat hij de bus instapte: loslaten is lastig en dat geldt kennelijk niet alleen voor ouders…

image

 

 

 

 

 

 

7 Responses to “Friso trekt de wijde wereld in…”

 1. Billy schreef:

  de tijd gaat toch vlug hé, Inge!
  In Londen wordt ie vast helemaal volwassen… 😉

 2. Desire schreef:

  Ja en slik, kleine kinderen worden zo gauw groot … je vergeet bijna om van ze te genieten wanneer ze nog zo klein zijn. Gelukkig is Londen redelijk dichtbij 😉
  Mijn oudste van 18 ging afgelopen zomer op vakantie naar Lloret de Mar met een paar vrienden. Ook slik. En nee, ik hoefde niet te weten wat er allemaal gebeurde op die vakantie haha!

 3. G E W E L DI G voor hem en……………………….zelfs voor zijn ouders ! ! !

 4. Leo schreef:

  Tja, dat gevoel blijft. Omdat het jouw eigen kinderen zijn en je ze wilt blijven pamperen en koesteren voor de rest van hun leven. Maar volwassen worden is ook loslaten. Als je geluk hebt gaan ze zich later in de nieuwe participatiemaatschappij, weer om jou bekommeren. Mag je bij een van de jongens in een tuinhuisje achter zijn eigen huis wonen. En ben je nog vele jaren samen. Vreemd? Nou in andere culturen helemaal niet. En het heeft nog iets ook, want samen bent je sterker. Ook in tijden van nood of ziekte…

 5. Aukje schreef:

  Loslaten blijft altijd moeilijk, hoe oud ze ook worden.

 6. inge schreef:

  oh ja het gaat zo snel.. ik zie ineens weer zo’n kleuterklas voor me met meer van die bungelende pootjes <3
  maar wat gaaf dat 'ie nu ook in een 'echt' bandje speelt! rock on, friso! ^^
  (en over loslaten heb ik 't maar niet.. 😉

 7. inge schreef:

  oh en die opmerking over dat keukentje! <3 die lange slungel thomas, ik zie 'm zo voor me in ieniemini versie voor zo'n fout keukentje, wij hebben er ook eentje gehad, paars met groen of zo, och wat een speelplezier ^^

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada