calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

De spreuk van mijn moeder

Maart roert zijn staart….

Wat is het weer ineens weer omgeslagen he? Het lijkt potdikke wel herfst. Na ruim een week prachtig lenteweer zijn we nu weer terug bij af. Jas aan, sjaal om, regenpak mee.

En dat terwijl ik vorige week temperaturen had van wel 25 graden in mijn zonnige achtertuintje. Afgelopen nacht was het helemaal raak: de wind gierde rondom het huis, de regen kwam met bakken uit de hemel vallen en het onweerde flink! Toen ik vanochtend bij mijn moeder (letterlijk) aan kwam waaien en een beetje mopperde op het weer en de onweer van vannacht kwam ze met de volgende spreuk:

Als het onweert op dor hout, blijft het het hele voorjaar koud!

En bedankt mam, daar zat ik op te wachten. Dan kan ik mijn bikini voorlopig wel weer in de kast leggen dus 🙂 Die spreuk ‘had’ ze van haar moeder zei ze. Ja, vroeger hadden ze natuurlijk wel meer van dat soort spreuken, alleen ik ken ze nauwelijks. Ja, Maart roert zijn staart, April doet wat hij wil en Morgenrood water in de sloot enz, maar veel meer ook niet.

Kennen/gebruiken jullie van dit soort spreuken? Ik ben benieuwd!

spreuk.jpg picture by Webpost

12 Responses to “De spreuk van mijn moeder”

 1. J@n. schreef:

  Zo kreeg ik een foto van een ‘weerstation’ toegestuurd waar een steen aan een touw hing en waarbij oa gezegd werd:”Als de steen nat is regent het.”

 2. sisely schreef:

  Nee die ken ik niet, ja het is niet om blij te worden van dit weer. Hopen maar dat het weer vlug omslaat en dat het weer wat vrolijker word met zon.

 3. Billy schreef:

  het enige wat er goed is aan dit weertje is dat je er een fris hoofd van krijgt…zo eens goed doorwaaid worden kan wel eens deugd doen.
  Eéns…!!!

  😉

 4. inge schreef:

  één zwaluw maakt nog geen zomer, ochtendstond heeft goud in de mond, och man, m’n moeder hing van dit soort spreuken aan elkaar ; )

 5. Elmar schreef:

  Het gras is me al aardig voor de voeten weggemaaid!
  Wat een weer he? Hopelijk slaat het snel weer om!
  groetjes,
  Elmar

 6. Dennis schreef:

  Gebruik er zelf niet veel. Ik loop gewoon te mopperen als het @#$#@$@$@ weer is…

  Maar er zijn er wel een hoop: http://www.weeramateur.nl/spreuken.htm

  🙂

 7. Leo schreef:

  Ooit had weerman Jan Pelleboer zo’n programma waarin hij dit soort kreten altijd meenam in zijn voorspellingen. Dat is in een of ander cabaretprogramma nog eens ‘in de maling’ genomen. Onder het mom van Als er regen valt in Leiden’s grachten kan je beter binnen wachten’ en zo…..IK moest daar altijd smakelijk om lachen want soms zijn die vaak wat streekgebonden spreuken, bijna belachelijk voorspelbaar. Maar neemt niet weg dat een enkele de waarheid goed benadert. Het zijn tenslotte boerenwijsheden… en dat waren vroeger de weersvoorspellers…

 8. Pia schreef:

  Nou spreuken zijn al in overvloed langs gekomen, en regen vandaag ook. Getver en ik met mijn moeder vanochtend de stad in, 3 uur lopen slenteren, koud tot op het bot. En dat voor kleding voor haar voor een bruiloft. Kijkt ze alleen of er iets leuks is voor mij. Dus we gaan nogmaals in de herkansing. Van je moeders spreuk word ik ook niet happy hoor 🙂 Wij willen iets heeeeel anders horen

 9. maurice schreef:

  ik liep vandaag een half uur door de hagel, heerlen was even wit, inge!

  regen in september, kerstmis in december!

 10. Jenny schreef:

  Ja, het is bar en boos buiten!
  Die spreuken…haha…ja, véél van mijn oma en moeder meegekregen en ik gebruik ze wel eens. Jammer genoeg sterft het een beetje uit.
  Die laatste spreuk…whahwhahwha….die kende ik niet maar vind hem erg leuk!
  “Aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed”,ook zo’n gezegde!
  Groetjes!

 11. Jeroen schreef:

  Ja hoor Inge, honderden. En ik plaats ze regelmatig op m’n weblog.

 12. Tegeltjes.com schreef:

  Zet je leuke spreuk of foto op een tegeltje!

  http://www.tegeltjes.com

  Tijdelijk 15% korting

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada