calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Dag buurvrouw

Vanmiddag hebben we afscheid genomen van mijn oude buurvrouw. En als ik schrijf oud, dan bedoel ik in dit geval ook letterlijk oud. Maar liefst 91 jaar is ze geworden en ik heb, tot ik het huis uitging, naast haar gewoond. Sterker nog, tot een maand geleden woonde ze nog naast mijn ouders!

Friso ging graag bij haar buurten als hij bij mijn ouders was. En ook wij stonden nog regelmatig met haar te kletsen, het was zo’n lief en hartelijk ‘mensje’. Altijd opgewekt en belangstellend en ze stond nog volop in het leven. Zo’n heerlijke ouderwetse buurvrouw die altijd tijd had voor een praatje en een bakkie. Zo’n buurvrouw die je nog ieder jaar een kaart stuurde voor je verjaardag, ook naar Nic en de kinderen. Zo’n buurvrouw die zei: "Ik ga mooi niet naar een bejaardenhuis, je denkt toch niet dat ik tussen die oudjes ga zitten"…….

Maar ja, ze ging kwakkelen met haar gezondheid. Eigenlijk was ze gewoon ‘op’. Ze vond het moeilijk om dingen uit handen te geven die ze het tot voor kort allemaal zelf nog had kunnen doen. Vorige maand is ze door haar kinderen verhuisd naar een hospice in de buurt en daar is ze afgelopen week rustig ingeslapen.

Ik zou iedereen zo’n buurvrouw toewensen. Dag lieve mevrouw Tol…..

mevrouwTol1.jpg picture by Webpost

17 Responses to “Dag buurvrouw”

 1. Elmar schreef:

  Zo te horen was het een schat!
  Fijn dat ze zo gezond en fit zo lang zelfstandig heeft mogen wonen.
  Het zal wel even wennen zijn zonder deze bijzondere buurvrouw.
  groetjes en sterkte!
  Elmar

 2. maurice schreef:

  ow.
  dat is het verhaal van die ouwe boom, die je beter niet verplaatsen kunt?

  je kunt haar levend houwen, door elke dag aan haar te denken!

 3. maurice schreef:

  ot. ja voor romantiek is ‘schoongenoeg’ the place to be
  deel III wordt heel spannend.
  ssst, niks verder vertellen……

 4. J@n. schreef:

  En zo komen we op de duur allemaal aan de beurt en de wereld wordt nooit meer hetzelfde.
  Gr. J@n.

 5. Pia schreef:

  Ik ga niet tussen de oudjes zitten……. klinkt zo bekend. Arno’s oma was 92 en ging een dagje uit met de oudjes van het dorp. Maar liet de dames voor gaan bij de toiletten, want ze zijn allemaal oud en kunnen het niet ophouden, laat mij maar als laatste hoor zei ze. Heerlijk als je zo dan oud kan worden toch ? En fijn dat iedereen fijne herinneringen aan haar heeft.

 6. inge schreef:

  wat een mensje, zo zouden we allemaal wel oud willen worden. ze zal ongetwijfeld door velen gemist worden!

 7. Wim en Trudy schreef:

  Hoi Inge,wat bijzonder om mijn moeder op internet te zien, dit had ze prachtig gevonden, je hebt haar heel goed verwoord, zo was ze gewoon,dit geeft ons een heel goed gevoel, om te weten dat ze zoveel voor mensen heeft betekend.

 8. Raymon en Rachel schreef:

  Hoi Inge, ik ben Rachel, de vriendin van Raymon van Tol. Raymon is de kleinzoon van Oma van Tol, zoon van Wim en Trudy van Tol. Wat leuk dat je een stukje schrijft over onze Oma! Heel veel dank. We zullen haar nooit vergeten, vooral haar nuchterheid en ontzettende humor en haar levendige tuintje. Lieve groetjes van Rachel en Raymon

 9. Jeroen schreef:

  Mooi om zo oud te worden en bijna tot het laatste moment zelfstandig te zijn. Om uiteindelijk rustig in te slapen. Ik teken er voor. Maar jullie zullen haar zeker missen.

 10. co en nel schreef:

  Hallo inge
  Ik ben een dochter van je oude buurvrouw,nel
  uit Amsterdam, een van de tweeling,ik kreeg een mail van mijn broer wim van ga eens kijken op inges weblog,daar staat iets heel bijzonders,inderdaad wat een leuk geschreven stukje over haar, ze praatte altijd vol lof over haar buurtjes, als we bij haar op visite waren, zei ze vaak ik heb hele beste buurtjes, bijvoorbeeld als ze wel is wat langer op bed wilde blijven,(kwam niet vaak voor…) kon het zijn dat er werd aangebeld van sjaan, ben je er nog… of er is toch niets gebeurd, ja dat gaf haar een goed en veilig gevoel dat waardeerde ze zo, We zijn dan ook dankbaar dat ze omringd door haar buurtjes veel woongenot en zoveel mooie jaren in haar hussie mocht hebben, Bedankt lieve mensen…en inge voor je verhaaltje.

 11. Leo schreef:

  Mooi verhaal Inge. Daar spreekt veel gevoel uit. Maar als het echt niet meer gaat en iemand niet goed verzorgd kan worden in de thuissituatie blijft er weinig anders meer over. Meestal zie je die mensen dan heel snel daarna de moed opgeven, zijn ze ineens heel broos en sterven.Laten we hopen dat dit haar op korte termijn bespaard blijft..

 12. Billy schreef:

  prachtig logje, Inge.
  Hoe je over dat mensje schrijft bewijst hoe graag je mensen ziet.
  Hadden we allemaal maar buren als deze, dan zouden alle burenruzies toch wel voorbij zijn…

  Groetjes,

  Billy

 13. Sas schreef:

  Ach ja, zo was ze inderdaad. Wel gaaf als je zo oud mag worden…….

 14. Dennis schreef:

  Wat een schitterende leeftijd! En heerlijk dat ze zo lang zelfstandig heeft kunnen wonen en jullie zoveel plezier heeft kunnen geven!

  Dikke knuf!

 15. Jenny schreef:

  Wat heerlijk, dat je zo’n lief mens naast je had wonen!
  Gelukkig is zij vreedzaam gaan rusten,gewoon, als een kaarsje wat is opgebrand.
  Lief, dat je zo’n mooi logje aan haar op draagt.
  Groetjes!

 16. Anita schreef:

  Hoi Inge,

  Ik ben de oudste kleindochter van Oma van Tol.
  Mijn vader is 71 jaar Dirk van Tol en de oudste van het gezin.Ben voor het overlijden van mn Oma niet geweest en dat voelt niet fijn maar ik en mn ouders hebben een heftige periode meegemaakt, had zelf veel verdriet en wilde mn oma daar niet mee opzadelen.Teveel verdriet
  Mijn vader de oudste zoon is wel geweest, mijn vader is op 30 oktober zijn zoon kwijtgeraakt, door zelfdoding,hij was de oudste kleinzoon van mn oma.Ik dus mn broer.
  Had Oma nog zoveel willen zeggen maar herrinner haar als een zeer positief iemand waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen.
  Het was een echte Tol zoals wij dat zeggen.
  Bijzonder toch dat je als kind 71 jaar bent en zolang je moeder bij je hebt gehad.
  Ik hoop dat ze boven bij mn broer is en gelukkig zijn.

  Gr. Kleindochter Anita

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada