calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

De familie Koolmees

Nog meer eitjes in de tuin…

In het vogelhokje wat Thomas ooit samen met zijn opa getimmerd heeft zat ook dit jaar weer een nestje.

Altijd mooi om te zien hoe ze eerst het nestje bouwen en met grote plukken mos aan komen vliegen. Daarna is het relatief even rustig omdat het vrouwtje aan het broeden is en na zo’n 2 weken, als de eitjes zijn uitgekomen, vliegen vader-en moeder mees af en aan. Tot wel 70 keer per dag zie je ze met rupsjes het hokje invliegen. Dat laatste blijf ik een grote kunst vinden. Er zit geen stokje voor het hokje dus ze komen aanvliegen in volle vaart en vliegen regelrecht het gat in. Om daar vervolgens zachtjes te landen om de kleintjes niet te pletten.

De kleintjes groeien als koolmees en dan zie je op een gegeven moment weleens een nieuwsgierig koppie voor het gaatje naar buiten kijken. En dan komt de dag dat de kleintjes op eigen benen, uhhhh vleugels, moeten staan. Dit jaar waren we er getuige van. Wat was het mooi en aandoenlijk om te zien hoe vader of moeder Mees in de boom zaten te fluiten om hun kroost naar buiten te lokken. De eerste paar vlogen een beetje onwennig uit het hokje. Om al wiebelend op de grond op op de schutting te belanden. Behalve ééntje, die ging in een duikvlucht naar beneden, knalde op een tuinstoel, en kukelde vervolgens om de grond om daar roerloos te blijven liggen. Agossie….. wat nu?

We hoopten dat één van de ouders hem zouden opmerken maar die floten keurig door om de laatste meesjes het hokje uit te krijgen. Toen ze allemaal uit het hokje waren, en de ene nog onder de tuinstoel zat ben ik er maar zachtjes naar toe gelopen. Ik hoopte nog dat het meesje weg zou hippen maar hij keek hulpeloos om zich heen. Dus pakte ik hem voorzichtig op en sprak hem bemoedigend toe. Het beestje werd rustiger en ik zette hem terug in de buurt van het hokje. Gelukkig werd hij daarna weer opgemerkt door zijn ouders die hem weer enthousiast rupsjes gingen voeren. En toen het meesje weer wat op krachten was gekomen vloog hij weg met zijn familie. Weliswaar niet heel stabiel maar hij bleef in ieder geval in de lucht maar of het een hoogvlieger zal worden???

 

image

image

6 Responses to “De familie Koolmees”

 1. Billy schreef:

  die kleintjes hebben wel een tijdje nodig om te leren vliegen.
  Mooi om die evolutie te kunnen volgen, Inge

 2. Desire schreef:

  Agossie, het arme schaap .. euh vogeltje 🙂
  Wel wonderlijk hè? Dat zoiets gewoon ieder jaar weer ontstaat, de natuur is zo móói!

 3. inge schreef:

  owww zo leuk, we hebben hier nu ook eindelijk joon’s vogelhuisje hangen, maar dit jaar wss te laat opgehangen en of er überhaupt iets in komt hier.. we’ll see!
  en dat ene meesje <3 #hihi #hoogvlieger

 4. geesje schreef:

  Hoi lieve meis, ja ik was ook zomaar hier weer even op bezoek. Je blijft in mijn gedachten, binnenkort begin ik met een nieuw schrijfblog in Blogspot. Je hoort nog van me dan! Lieve groetjes vanuit mijn gedachten

 5. Leo schreef:

  Wij hebben ze jaren lang in de tuin gehad, maar de buurtkatten maken er jacht op en dat weten die diertjes. Ze nestelen nu in de bomen bij de buren. Maar het gedrag is nog gelijk, ze komen bij ons hun eten halen en vliegen zich een spagaat om die kleintjes te voeren….Leuk verslagje Inge….

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada