calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Kind in de oorlog

1942

mijn vader is een jongetje van nog maar 11 jaar. Hij is die dag bij zijn tante in Leiden en moet daar blijven slapen. Moeilijk voor mijn vader want hij was het liefste thuis bij zijn vader en moeder en broers.

Zijn oom en tante wonen vlakbij de kazerne aldaar. Als hij in bed kruipt zegt zijn neefje Chris angstig: “Als de vliegtuigen maar niet komen want gisteren kwamen ze ook er toen werden er bommen gegooid”.

Dat was voor mijn vader de druppel: “Ik ga naar huis” zei hij en hij kleedde zich aan en is inderdaad naar huis gelopen. Ruim 10 kilometer in het pikkedonker. Wat was hij bang…
Toen hij thuis aanbelde deed zijn vader de deur open en voor die doorhad wie er aanbelde was hij al onder zn vaders arm doorgelopen en liep zonder wat te zeggen de trap op. Zijn moeder ging naar hem toe en vroeg of zijn tante wist dat hij naar huis was gegaan. Nee dat niet, hij had het alleen aan zn neefje gemeld zei hij.

Toen dook hij zeer vermoeid zijn bedje in, om de andere dag alweer vroeg naar Leiden te moeten lopen om te zeggen dat hij die nacht veilig thuis was gekomen. Want telefoon hadden ze toen nog niet…

 

image

6 Responses to “Kind in de oorlog”

 1. Billy schreef:

  moedig baasje, die vader van jou!

  😉

 2. Desire schreef:

  Och, wat een dapper mannetje was je vader! En heerlijk ook die kinderlijke nuchterheid … hij ging gewoon 😉

 3. inge schreef:

  wat een held! zo bang, maar wel 10 km. in het pikkedonker! op 11-jarige leeftijd! en dan de volgende dag terug moeten ook hahaha dat zou tegenwoordig sowieso niet meer gebeuren, met al die verwende kinderen 😉

 4. Leo schreef:

  Ook die periode was voor sommige kinderen best een heftige periode. Je komt er nog wel eens iemand uit die periode van tegen. En allemaal vertellen ze soortgelijke verhalen. Wat hebben jeugdigen het nu dan eigenlijk goed, ook al is niet alles perfect…

 5. Dapper, stoer, zorgzaam, dat lees ik tussen de regels door.
  Een geweldig verhaal.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada