calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Heroes…

Als klein meisje playbackte ik op Abba en Luv. Toen ik ouder werd leerde ik echte muziek waarderen: Queen, Bowie, the Police, Heaven 17 en Spandau Ballet waren de bands waar ik van hield en waar ik elpees van kocht. Als ik op pad ging had ik altijd een cassettebandje van één van deze bands in mijn walkman. Stiekem had ik een crush op Bowie. En ik vond het dan ook erg leuk toen ik in de tram in den Haag door een jongen werd aangesproken omdat hij vond dat mijn ogen op die van David Bowie leken. (Ik heb een bruine vlek in één van mijn verder blauwe ogen).

Ik was 18 en zette in Spanje 5 weken de bloemetjes buiten met mijn beste vriendin terwijl Bob Geldoff Live Aid organiseerde. Ik weet nog dat ik die dag vanuit de telefooncel naar huis belde en mijn vader hier laaiend enthousiast over vertelde. Hij zei dat hij optredens van onder andere Queen, Bowie, U2, Phill Collins en Paul Mc Cartney op een videoband had opgenomen omdat dat optredens waren die je gezien moest hebben. Dat had hij inderdaad goed gezien, de videoband heb ik thuis nog vaak bekeken en wat vond ik het lief van mijn vader dat hij dat voor mij had gedaan.

Toen ik Nico ontmoette heb ik ’s nachts nog aan mijn vriendinnen verteld dat hij op David Bowie leek. Liefde maakt blind Maar die lok had hij wel. Echt!

Mijn liefde voor Bowie is op twee van de drie jongens overgeslagen. Mijn elpees worden nu door Thomas gedraaid en Friso speelt zijn muziek. Goede muziek is tijdloos en David Bowie maakte héle goede muziek.

He was a hero, not for one day…

Bowie-david-bowie-29009782-476-700
 

 

6 Responses to “And the stars look very different today”

 1. inge schreef:

  iedereen had stiekem een crush op bowie! toch? maar eh, abba is ook heus echte muziek! met bowie heeft de wereld een creatief genie verloren, maar zijn nalatenschap zal nog generaties lang inspireren!

 2. inge schreef:

  ps goede titel x

 3. Billy schreef:

  als ik mijn blogvrienden overloop, ben ik toch wel verbaasd van het grote aantal Bowieliefhebbers.
  Kutziekte!

 4. Mooi om jou idool zo te beschrijven.
  Op Twitter las ik dat hij veel boeken las en omdat ik dat media enkel gebruik voor boekverkoop, heb ik daar geschreven, “Misschien las hij ook wel mijn boek Helletocht?”
  Waren wij beide “Hero’s, just for one day”.

 5. Desire schreef:

  Eerlijk gezegd is de muziek van Bowie een beetje aan me voorbij gegaan in de jaren ’70/’80/’90 … behalve de nummers die redelijk hoog in de hitparade stonden. ‘China Girl’ en ‘Let’s Dance’ bijvoorbeeld. Je ziet, geen echte Bowie-fan. Maar uiteraard heeft hij flink zijn steentje bijgedragen aan de geschiedenis der popmuziek.

 6. Meninggever schreef:

  Bowie als steeds maar veranderend artiest. Dat staat me het beste bij. Niet de beste zanger, wel intrigerend. En ook nog als acteur in beeld. Denk aan die film over dat Jappenkamp waarin hij zat, Marry X-Mas…en nog wat….indrukwekkend mens…

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada