calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Het zwarte monster

Dat depressie heet…

De dokter zegt dat het fysiek goed met je gaat. Dat ze niet gedacht hadden dat je nog zo zou opknappen. Maar het lijkt wel of je het niet wilt horen. Je zit in je eigen wereldje en piekert je suf… Want je bent toch niet gek, je voelt het toch? Er zit iets in je hoofd, je weet het zeker. Maar geen enkele arts die het kan vinden…

We zitten naast elkaar. Ik zwijg en jij zucht. Als ik iets vertel lijkt het niet binnen te komen. Alleen als we wandelen hebben we contact. Over de natuur, de plantjes die zo mooi in bloei staan, de bladeren die alweer gaan verkleuren… En dus wandelen we veel. Jij in, en ik achter de rolstoel.

Soms voel ik boosheid en frustratie. Omdat niets wat ik of iemand anders zegt je gerust kan stellen. Omdat je van alles een strijd maakt. “Ik wil niet eten, ik heb geen dorst.’  ‘Kom op, neem nu een slokje of hapje antwoord ik dan weer.
‘Ik ben niet lekker’ zeg je. ‘Ik weet het’ zeg ik. ‘ik ben echt niet lekker’ herhaal je. En nog een keer (of dertig).

Je bent zo rusteloos. Zitten we in de woonkamer wil je naar de serre. Als we daar zijn geïnstalleerd wil je ergens wat gaan drinken en nog voor de thee op tafel staat wil je het liefst alweer naar buiten.

‘Blijf je bij me? Ik voel me zo naar als je er niet bent’ Ik schenk nog maar wat in en blijf nog even. Als ik uiteindelijk m’n jas aantrek begin je te huilen. ‘Kun je echt niet nog even blijven?’
ik geef je een kus en een knuffel, draai me om en voordat ik buiten sta lopen de tranen van machteloosheid over mijn wangen…

Een depressie en paniekstoornis is niet alleen heel zwaar voor de persoon zelf maar ook voor de naaste familie. Het sloopt je, echt waar.
Maar ik heb vertrouwen dat ook deze keer de medicatie zijn werk zal gaan doen en dat er straks weer een dag komt dat mijn moeder kan lachen om een grapje omdat ze zich dan mentaal weer beter voelt.

 

3 Responses to “Het zwarte monster”

 1. Theo schreef:

  INGE, ZO HERKENBAAR DAT HEB IK OOK ALS IK BIJ MAMA BEN, EN KOM DAN DAARNA IN EEN LEEG HUIS…

 2. inge schreef:

  och meis.. <3 sterkte!

 3. Depressie is fysiek te vergelijken met de energieloosheid van de zwaarste griep.
  Mentaal als een diep zwart gat met alleen maar negatieve gedachten, waarin geen toekomst is, een liefdeloos bestaan heerst en er enkel nog plaats is voor suïcidale gedachten.

  Gelukkig heeft zij een liefdevol persoon naast haar.
  Die van mij liep weg.

  Het is heel belangrijk om de juiste medicatie in te nemen.
  De zogeheten stemmingsstabilitoren zoals, Zyprexa, of beter Lithium of in mijn geval Depakine omdat ik daar de minste bijwerkingen van heb.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada