calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Hair, the musicial

Als kind geboren aan 't eind van de zestiger jaren heb ik weinig meegekregen van de hippiebeweging en de flowerpower die in die dagen hoogtij vierde. Ik ben geen kind van hippie ouders en in het kleine (gehucht) dorpje waar ik ben opgegroeid zag je 'ze' ook niet lopen.

De film Hair heb ik natuurlijk wel gezien, wie niet, en wat vond ik die prachtig. Staan voor je idealen, liefde, vrede, vriendschap, seks….. De soundtrack kocht ik van m'n zakgeld op en ik danste regelmatig door de kamer als ik de elpee opzette. Later heb ik de cd nog eens aangeschaft. Niet dat ik daar nog veel naar luisterde, maar toch, ik wist dat ik hem had en dat was voldoende.

De afgelopen week heb ik de cd toch weer eens opgezocht en opgezet en ik zong de liedjes meteen weer mee, ik wist alle teksten nog: hoe grappig is dat? De reden waarom ik die cd weer eens opzette was om een beetje 'in the mood' te raken. We gingen namelijk naar de musical Hair in Ahoy en daar keek ik erg naar uit.
IMG_0118 Afgelopen vrijdag was het dan zover: Gekleed in een gebloemd tuniek (flowerpower) huppelde ik bijna naar binnen, Nic moest erg lachen om m'n enthousiasme. Maar ik was niet enige die over mijn kleding had nagedacht: heel veel mensen hadden retrokleding aan, ik zag veel bloemenprints voorbijkomen en veel dames hadden een bloem in hun haar gestoken. Er hing een leuke en relaxte sfeer (en een wietgeur van hier tot ginder haha) en toen moest de muscial nog beginnen….

De musical was waanzinnig, vanaf het begin een muzikaal spektakel met schitterende lichteffecten en een band waar je U tegen zegt. We werden meegezogen in het verhaal en zaten op het puntje van onze (1e rangszitplaatsen) stoel. We zongen mee, we lachten mee en aan t einde, toen Claude stierf, pinkte ik een traantje weg. Om vervolgens bij 'Let the sunshine in' weer luidkeels mee te zingen.

De toegift was een feestje 'an sich': alle liedjes kwamen nog een keer voorbij en heel Ahoy ging uit zijn dak, we dansten op de stoelen en in de gangpaden, ik zeg: een ware afterparty. Ver na middernacht kwamen we thuis. Wat een super begin van het weekend…

En rarara op welke liedjes dans ik op dit moment weer volop door de kamer?

IMG_0086

IMG_0117

IMG_0095

IMG_0105

klik op de foto voor een groter exemplaar.

9 Responses to “Love, peace, flowers and happiness”

 1. Billy schreef:

  ik heb de film noch de musical gezien, maar had indertijd wel de elpee.
  Je staat er passend bloemig op, Inge!

  πŸ˜‰

 2. J@n. schreef:

  En ik als ouwe brombeer die deze tijd wel heeft meegemaakt, vond/vind er niks aan hoor. Ik zal er wel te oud voor zijn.
  Maar je blogje is puik Inge.
  Gr. J@n.

 3. Leo schreef:

  Ik ben van de generatie die HAIR nog voor het eerst zag. Lang, lang geleden. Met lang haar en ook nog overal..haHA. Het was een mooie tijd..en het is goed dat men dit bij deze voorstelling weer herbeleeft. Je zag er mooi uit, als de foto althans weergeeft hoe je er uit zag…maar dat zal toch wel?

 4. Hartelijke Hulk schreef:

  Super!
  Helemaal super!
  Heerlijk uit je dak gaan, er is niets leuker dan je volop in de strijd gooien op zijn tijd!

 5. Inge schreef:

  @ Leo: ik zeg: fotoooooos πŸ™‚ enne ja, natuurlijk zag ik er die dag zo uit, flowerpowerrrrrr…..

 6. Jeroen schreef:

  Ik ben beslist geen musical liefhebber en heb die dan ook niet gezien. Wel droom ik regelmatig terug naar de muziek en sfeer van de sixties en seventies.

 7. mijn gedachten schreef:

  Musicals hebben nu niet bepaald mijn voorkeur. Maar…de muziek uit de jaren zeventig,,,oe men, te gek..peace men!

  dansen doe ik ook nog regelmatig (in mijn eentje)op de muziek uit die tijd. Het stofzuigen, ramen lappen enz wordt daardoor een leuke bezigheid.

  @ Het gaat wel weer hoor Inge, er rest me niets anders dan me er bij neer te leggen. Alles krijgt wel weer een plekje. Voor nu verheug ik me gelukkig weer op Kreta, in mei gaan we! dank voor je lieve reacties!

 8. minoesjka schreef:

  MG wees mij erop dat jij ook vrijdag naar Hair was geweest en foto’s had geplaatst.

  Ik was er ook en wat was het geweldig he? Mijn beleving was net zoals jij omschreven heb!! Wat leuk trouwens, want ik zat op de zij tribune en jou foto’s zijn van recht voor, is leuk om te zien .

 9. Aukje schreef:

  Ik was toen al 10 πŸ™‚
  Maar heb er genoeg van mee gekregen.
  Je staat er gekleurd op.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada