calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

De vogel is gevlogen…….

Een nestje koolmeesjes

Mees_2 Thomas heeft jaren geleden eens samen met zijn opa een vogelhuisje getimmerd. En dat hangt aan onze schuur. Bijna ieder jaar hebben ‘we’ een nestje. Ook dit jaar weer.

Vader en moeder Mees hebben het razend druk als de kleintjes uit hun eitjes zijn gekropen. Niks geen bevallingsverlof voor moeder Mees 😉 Ze vliegen af en aan van zonsopgang tot zonsondergang. Heel even heb ik het deksel van het kastje gehaald om één foto te maken.

Van de week misten we de Meesjes ineens met hun typische getjilp. En toen we in het hokje keken was het nestje leeg. Ze zijn ze allemaal uitgevlogen.

En nu vliegt er steeds weer een ander Mezenstelletje het hokje in en uit. Met takjes en pluisjes in hun snavel. Een tweede leg dit jaar?

meesjes-1.jpg picture by Webpost

11 Responses to “De vogel is gevlogen…….”

 1. inge schreef:

  o ing ! zie je dat ? het is familie van die bij m’n ouders =) *hihi*

 2. J@n. schreef:

  Wat mooi hè!? Wat zijn er tegenwoordig veel koolmeesjes, ze hebben hier de mussen helemaal verdrongen…..Hoe zou dat nou komen?
  Gr. J@n.

 3. O wat snoesie zeg, sssst. Nou hopelijk dat ze blijven.

 4. Leo schreef:

  Wij hadden ze tot een paar jaar geleden ook regelmatig in de tuin. Maar toen zat er ineens een wespennest in het huisje en was het over met de pret. Ik zie ze dus nooit meer. Maar wel erg leuke foto’s Inge…..!

 5. geertje schreef:

  o, zo schattig ook hier weer die meesjes…! Ook al zo’n nest vol!
  “mijn” 2 musjes die ik vorige week op mn blog zette zijn ook al uitgevlogen..Nu zit er nog een merel te broeden in de dakgoot bij de schuur. Onze huisjes willen ze blijkbaar niet, ze zoeken allemaal alternatieve plekjes 😉

 6. Billy schreef:

  lief van je dat je zo zorgt voor die mooie diertjes, Inge!

  Nog een fijne avond!

 7. fijnegozer schreef:

  Thomas en opa hebben zo wel er van hun werk. Prachtige vogeltjes zijn het he. Een tweede leg zou natuurlijk helemaal mooi zijn.

 8. Aukje schreef:

  Dat zijn geweldige foto’s.
  Blijft mooi.
  Wij hebben elk jaar een nestje koolmeesjes.
  Maar die zijn niet op de foto te krijgen.

 9. Lara schreef:

  Helemaal leuk! Wat een boel waren het er zeg…

 10. Maurice schreef:

  wat jan al zegt, mussen zie je hier nauwelijks. Broedende meesjes des te meer.
  Lief, hè?

 11. jelke schreef:

  wij hebben ieder jaar boerenzwaluwtjes die een nestje komen bouwen. Dit jaar hebben ze zelfs twee keer gebroed. Toen de eerste vogeltjes uitvlogen, is het ouderpaartje weer opnieuw gaan broeden. En ook die eitjes zijn uitgekomen!

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada