calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Kermis

Hier heb ik nog een foto van heel lang geleden. Maar als ik blijf kijken dan wordt het weer heden……. (Rob de Nijs – foto van vroeger)  

De kermis is weer bij ons in het dorp. 4 dagen lang! En ‘hij’ is groot dit jaar (voor dorpse begrippen dan hè.) Leuk en gezellig. Kijk ik hoef nergens in maar voor de kids is het ”het einde’ zal ik maar zeggen. Draaien, in de spin………… Ik hoef alleen mijn portemonee maar open te laten staan………

kermis 1973

Deze foto van mij is uit 1973. 6 en een half ben ik daar. Met mijn opa naar de kermis……. Met zijn grote hand in de mijne moest ik 2 keer zo hard lopen omdat hij altijd van die grote passen nam. Maar dat gaf niet want ik liep met mijn opa. De opa waar ik zoveel van hield. Mijn ander opa was ook lief hoor maar deze opa……………… ja dat had ik wat ‘speciaals’ mee. Opa die gewerkt heeft tot zijn 76ste en daarna nog jarenlang havenmeester is geweest en met wie ik altijd zoveel pret kon maken……………. De opa die in het hele dorp geliefd was en nog steeds niet vergeten is. Niet door mij, niet door zijn kinderen en andere kleinkinderen, maar ook door mensen ‘uit het dorp’. ‘Ach ja, ben jij er ééntje van Jaap en Marie……….. wat een schatten waren dat zeg’ hoor je regelmatig.

Hij is 87 jaar geworden, die opa van mij. Nico heeft hem gelukkig nog gekend en ook hij heeft goede herinneringen aan hem. Ik vind het jammer dat opa (en oma) mijn kinderen niet hebben gekend. Maar ik weet zeker dat ze ‘van boven’ meekijken en meegenieten van ons gezinnetje. En toch leeft opa voort in ons gezin. Voor een deel in mij, voor een deel in onze kinderen. Een opmerking, bepaalde ‘gekkigheid’, de stem van Rogier en Friso…… typisch een ‘Sik’ zeggen we dan.

kermis 2007

Nu lopen mijn kinderen aan de hand van mijn vader en moeder naar de kermis. En ik weet zeker dat ze later met net zoveel liefde over hun opa en oma zullen vertellen…………

14 Responses to “Kermis”

 1. Iboulevard schreef:

  leuk zeg die oude foto’s….

 2. Herman schreef:

  Leuk die staartjes!
  Kan je dat niet gewoon weer nemen?
  Heel erg ‘retro’ 🙂
  Ga je je misschien ook weer kind voelen.

  Wat leuk, je opa. Zulk soort herinneringen heb ik niet zo erg aan mijn opa’s. Mijn kids daarentegen hebben dat nu al wel. Die maken hun beider opa’s en oma’s heel bewust mee. Daar ben ik heel dankbaar voor, en ik weet ook zeker dat dat later ook nog een rol zal spelen in hun leven. Ik hoop dat ze er alle vier nog even mogen zijn. Ook al is het voor 1 van de vier uiterst moeizaam. Maar ook die haalt nog heel veel kracht uit het zien opgroeien van de kleinkinderen. Dus het werkt heel erg twee kanten op.
  Maar eh, jij bent dus een ‘Sik’?
  En aan wat voor eigenschappen kan je die dan makkelijk herkennen? Ben ik wel benieuwd naar.
  Veel kermis plezier!
  Herman.

 3. miss marple schreef:

  Wat een onwijs leuk logje! Ja het is waar, het gaat echt weer leven als je zo’n oude foto bekijkt. Mooi eerbetoon aan je opa Inge. Als hij het kan zien van bovenaf zal hij zeker trots op je zijn! Groetjes Mar

 4. inge schreef:

  heel mooi, inge en wat je zegt, dat heb ik ook altijd nog als ik naar ons oude dorp terugga, mensen die je aanspreken of je niet de kleindochter vàn bent en dan vertellen hoezeer opa en oma nog gemist worden en dat doet me ook altijd zo goed !!!

 5. Leo schreef:

  Mooie herinneringen. Helaas ik heb ze zelf niet, geen opa gekend op deze manier. Oma’s wel, maar dat waren al erg oude dames toen ik me bewust was van hun bestaan. Mijn eega had wel een heel fijne opa. Iemand die mij ook nam zoals ik was en waarmee ik dus ook veel op had. Hij introduceerde me (getrouwd als hij was met een Duitse vrouw) in Duitsland, liet me daar wat van zien, en was gewoon een doodgoede kerel. Maar naar de kermis? Nee, daar was ik zelf al te vaak geweest als kind en als puber. Hoefde niet meer.

 6. Bibi schreef:

  ohh…prachtige herinneringen zeg! Ja, dat blijf je koesteren. Zelf heb ik opa en oma niet echt gekent, want ze woonde aan de ander kant van de wereld en dan ga je ook niet zomaar ff langs.

  Ik heb wel erg leuke herinneringen aan de Kermis, koemarkt,etc. Ik hoop dat ooit over te dragen(mee te geven) aan mijn kind (als God me daar mee zegend).

  Nou, geniet van de Kermis en het Kermis gevoel……(en ik zal je iets verklappen…ik sta ook liever aan de kant hoor!)

  😉

  Gr,
  Bibi

 7. chavalbueno schreef:

  Echt een mooi logje Inge. Ik hou wel van dat terugdromen naar vroeger. Dat sentiment. En al helemaal met die oude plaatjes erbij.

 8. Geesje schreef:

  De complimenten voor de foto’s inge die je er elke keer er bij doet, ze zien er leuk uit met die kantjes er aan.Leuk iets uit de Oude doos halen, van vroeger. Dan komen de herrineringen weer naar boven. Vroeger vond ik de kermis leuk, nu niet meer te veel lawaai en kan er niet tegen.

 9. Jenny schreef:

  Wat een ontzettend lief logje!En ja, het zet zich alemaal voort, jou kinderen aan de hand van hun Opa en Oma en dat is de cirkel van het leven ten voeten uit!

 10. Albert & Mara schreef:

  We herkennen heel wat zaken die jij noemt in je logje. Alleen zijn wij een halve generatie ouder dan jij (10 jaar) en is bijv. de moeder van Albert nu die oma en omi voor kinderen en achterkleinkinderen. Op 1 september j.l. is ze 87 geworden en op zondag 23 september heeft ze een feest met uitsluitend haar 7 van de 9 kleinkinderen plus aanhang en nog eens 3 achterkleinkinderen. Ze verheugt zich er geweldig op. De ouders zijn er deze keer niet bij. Is wel eens goed zonder die “oudjes”.

  P.S. Leuke foto trouwens van jou en je opa uit 1973. Dat is het geboortejaar van onze oudste zoon Raymond, de vader van onze kleinzoon Viggo die ook al weer zijn 3e verjaardag heeft gevierd (zie laatste log van ons). Bij deze alvast een fijn weekend. Wij gaan zo meteen naar Oisterwijk waar Viggo woont.

 11. J@n. schreef:

  En hoe ouder je wordt hoe meer je merkt dat je op je ouders lijkt, zowel in uiterlijk als innerlijk.
  Nog een prettige kermis met de kinderen.
  J@n.

 12. bingelke schreef:

  mooie herinneringen zijn dat. ik kan me wel nog herinneren dat we met de kermis altijd bij oma en opa vlaai gingen eten. heerlijke tijden waren dat. hier is de minikermis al geweest, maar over twee weken is in weert kermis en dan zijn peter en ik 11 jaar samen. dubbel feest dus.
  ik wens jullie nog heel veel plezier op de kermis.
  groetjes jolanda

 13. peet schreef:

  Fijn he Inge die herineringen, ik heb helaas geen opa’s en oma’s meegemaakt alles was al weg.Fijne avond verder nog
  Groetjes peet

 14. Sas schreef:

  Hihi Ing, wat ben je schattig met die vlechtjes. Ik heb nog een foto van ons samen ook. Zijn we aan het spelen bij ons thuis. Denk dat we daar ook ongeveer 7 zijn ofzo.
  Leuk die herinneringen en je had echt een hele leuke opa. Hij maakte altijd grapjes.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada