calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Waar was jij?

Nine-eleven, een datum die je nooit meer vergeet!

11_september_3 Het is vandaag 11 september 2007. 6 jaar na de verschrikkelijk ramp. 2 vliegtuigen die zich dwars door de Twin towers in New York boorden. Een derde vliegtuig dat neerstortte op het Pentagon in Washington. En een vierde toestel stortte neer bij Pittsburg……… Afschuwelijk! Bijna 3000 doden zijn er gevallen. Allemaal onschuldige burgers. Vaders, moeders, kinderen……. Mensen die geen kant meer op konden, ze zaten allemaal als ratten in een val. Mensen die met doodsangst uit de towers sprongen omdat er geen andere uitweg meer was…………..

krant.jpg picture by Webpost

11 september, een datum die nooit meer ‘gewoon’ zal zijn. Zo zijn er natuurlijk meer data die ‘geschiedenis hebben geschreven’. Zo weten mijn ouders nog precies wat ze aan het doen waren toen ze hoorden dat Kennedy werd vermoord. En ook bij Marten Luther King, Prinses Diana, Pim Fortuin, Theo van Gogh ……. De schok die er door je heengaat als er zoiets onvoorstelbaar afschuwelijks gebeurd zorgt er voor dat we ons dat soort dingen later vaak nog goed kunnen herinneren.
Ik weet nog dat ik 11 september gewerkt had en op de terugweg naar mijn ouders ging om Friso op te halen. Mijn moeder deed de deur open en zei: "kind er is nu toch zoiets erg gebeurd……………." De beelden (op CNN) leken zo uit een horrorfilm. Ik was verbijsterd. Dat kan toch niet waar zijn flitste er door mijn hoofd. Het moet een ongeluk zijn, het moet!
Maar helaas, de wereld stond echt in brand…………….

Weet jij nog waar je was (of wat je aan het doen was) 6 jaar geleden?   

  twintowersmemorial.jpg picture by Webpost

18 Responses to “Waar was jij?”

 1. iboulevard schreef:

  ik zat thuis te kijken…

 2. Herman schreef:

  Volgens mij was ik (ziek) thuis toen.
  Ik weet nog dat ik ongeveer alles ervan gezien heb de hele dag. Ik heb nog naar het werk gebeld met het verhaal van wat er gebeurde. Het gekke is, als je er midden in zit, besef je nog niet eens het onwerkelijke karaker ervan.
  Heb je al eens naar de 9/11 film gekeken van die twee Franse studenten die toen een reportage maakten bij de brandweer in NY? Die geeft een heel mooi en realistisch beeld van die dag.
  Greetz,
  Herman.

 3. Geesje schreef:

  Ja weet nog precies wat ik op deze dag 11 september deed. Ik zat op internet en was aan het surfen op een site waar alle wereld klokken op stond en ging kijken hoe laat het ergens anders was, Daarbij stond ook de tv aan en toen hoorde ik dat er in een van de 2 bekende torens van de Wereld dus in New York een vliegtuig neer gestort was. Geloofde het eerst niet maar naar mate de beelden vanuit New York op de Nederlandse tv kwamen kreeg ik koude rillingen, en leek die dag 9/11 een Filmdag.Toevallig zal het niet zijn dat je op de weblogs van alles van deze dag te lezen hebt.Zo heb ik er ook iets er over gezet op mijn blog.Het staat nog steeds op mijn Oog netvlies van wat er 6 jaar gelden opdeze dag gebeurde op de Wereld.Ikzelf herdenk er nu ook aan.Vanaf dat ik dat op de tv zag, is te tv de hele tijd aan gebelven.

 4. Albert & Mara schreef:

  We kwamen van het strand en zouden ’s avonds gezellig gaan tafelen in een restaurant aan de Middellandse Zee. Daar is niets meer van gekomen. Daarom heeft ‘nine eleven’ voor ons nu een dubbele betekenis. Je wilt weten waarom? Neem dan maar een kijkje op onze site. Vanaf de waterlijn een hartelijke groet.

 5. Albert & Mara schreef:

  Hola Inge,
  Dat uitgebreide diner vanwege onze 30 jaar getrouwd hebben we de volgende dag gedaan. Was toch wel bijzonder. We spreken dan ook sinds dat jaar over “onze 11e september” en die “nine eleven’.
  We hebben je site als ‘bladwijzer’ toegevoegd, dus komen zeker nog eens terug bij je. Mag jij andersom ook doen. Zouden we leuk vinden.
  Saludos de Albert y Mara

 6. René schreef:

  Ik zat op de bank en had de televisie aan. iets wat ik anders nooit deed overdag en toen kwam er nieuwsticker in beeld met wat er in New York was gebeurd. In het begin dacht men dat er een vliegtuig was neersgestort op het WTC waar ik 2 jaar eerder nog langs was gelopen.

  Tja het is wat, daarna zijn er nog teveel dingen gebeurd in de wereld die net zo erg of erger zijn, dus veel sta ik bij deze gebeurtenis niets stil vooral ook vanwege de speculaties omtrent de rol van de geheime dienst van Amerika

 7. Meerijder schreef:

  Zat in de auto en was onderweg naar Sassenheim en stond voor het stoplicht te wachten toen het op de radio kwam, ben meteen naar huis gereden met een heel raar gevoel in mijn buik, tv aan en Marc gebeld, die was die dag ook eerder thuis dan anders…jaja….ik vergeet vaak van alles en nog wat maar dit……..vergeet je nooit!

 8. J@n. schreef:

  Ik zat naar de “Vuelta”( ronde van Spanje)op TV te kijken toen Mart Smeets zei dat er nog andere dingen op de wereld gebeurden als wielrennen. Ongelooflijk!!

 9. Bibi schreef:

  Hey Inge!

  Ik weet ook precies waar ik was! Op het werk.Samen met andere collega´s keken we naar de tvbeelden. Sinds 9/11 is het anders op de wereld. Meer terrorisme…meer angst…meer aanslagen…meer veiligheidsmaatregelingen….kortom het is nog lang niet voorbij. En volgens mij zal het ook niet voorbij gaan….de wereld is flink aan het veranderen. En niet in een positieve zin! 🙁

  Never forget september 11 !

  Gr,
  Bibi

 10. chavalbueno schreef:

  Ik was geloof ik thuis. Wat ik aan het doen was? Geen idee.

 11. inge schreef:

  ik stond in de kamer aan de telefoon, toevallig ff de tv aan (gesprek was niet zo boeiend) en toen… moment vergeet ik ook nooit meer idd. het tweede vliegtuig zag ik even later ‘live’ gaan… een vriend van me woonde een paar blokken verderop, maar bleek al gauw ongedeerd gelukkig. daarna kwamen de tranen…

 12. miss marple schreef:

  Ik weet het nog heel goed, ik zat toevallig (?) net achter de tv toen het programma onderbroken werd en de beelden van het gebeuren op tv kwamen. Meteen terwijl het nieuws verteld werd schreeuwde de verslaggever: “Er komt nog een vliegtuig aan!!” en meteen zagen we dat vliegtuig zich in de tweede toren boren. Die beelden vergeet je nooit.

 13. peet schreef:

  Ik zat op mijn werk, en het eerste bericht op de radio konden wij niet geloven, maar het bleek waar helaas. Ik word weer naar bij de gedachte wat die mensen hebben doorgemaakt ik vind het nog steeds vreselijk.

 14. Leo schreef:

  Ik gaf een coaching en daar was het totale blokkade van nieuws van buitenaf en ook de mobieltjes stonden uit. Toen ik om een uur of zes in de auto stapte en de telefoon aanzette waren er wel 20 voicemailberichten, waarvan een hele reeks van mijn vrouw. Die zat het allemaal op tv te bekijken en was er aardig van in paniek geraakt. Maar ook relaties hadden gebeld, omdat ze mijn interesse in wereldpolitiek en luchtvaart kenden. Omdat ik in de auto geen tv maar wel een radio had zette ik het nieuws aan en volgde daar de live-verslagen van reporters uit New York en Washington en kreeg een beetje een beeld van het begin van dederde wereldoorlog. Ik zal het nooit meer vergeten, die paniek van dat eerste halfuur. Maar als ik de beelden zie, zoals eergisteren die befaamde documentaire van Franse filmers die bij toeval ter plaatse waren, word ik nog steeds woest op de daders…..

 15. Carola schreef:

  Ik was op mijn werk en hoorde het van een collega. We hebben daarna uren geprobeerd een andere collega te bereiken die voor een dienstreis onderweg was in Amerika.
  Gelukkig was met hem alles OK, maar de beelden die ik op TV zag en wat er toen door me heen ging vergeet ik nooit meer.

 16. Inge schreef:

  @ Herman, ja die heb ik idd gezien. Indrukwekkend en tot tranen geroerd……..

 17. wil schreef:

  Hoi Inge , ik kwam net thuis uit mijn werk, en
  zette de t.v aan om even naar teletekst te kijken , of er nieuws was, nou direct, nadat ik de t.v had aangezet was er extra journaal, en toen kwam het vreselijke nieuws.
  afschuwelijk! dit kon gewoon niet wat een lafaards!

 18. Arjan van Hal schreef:

  Ik weet nog precies waar ik was: in de auto onderweg naar huis vanuit Zuid-Frankrijk.
  Met mijn toenmalige vriendin zijn we in een fantastisch mooie Bed&Breakfast (maar dan in het Frans :)) terecht gekomen met een televisie op de kamer: de eerste in 3 weken vakantie. En tijdens het zappen langs allerlei franstalige zenders kwam ik langs een spectaculaire maar onverstaanbare documantaire of film waarin de Twin Towers instortten…
  Ik heb herhaling op herhaling zitten kijken, pas na een minuut of 10- 15 kregen we door dat het misschien wel eens geen film zou zijn…
  De volgende dag zijn we thuis net voor sluitingstijd naar de winkel gegaan om een krant te kopen, daar kwamen we erachter dat er ook nog passagiers in de vliegtuigen zaten… Door onze gebrekkige kennis van de Franse taal hadden we dat niet meegekregen. Pas 1,5 dag later dan de rest van de wereld stonden wij letterlijk stil in de winkel om te laten bezinken wat er was gebeurd…

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada