calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Prik, ik heb je……..

Muggensteek_friso_3 Ik heb het al vaker geschreven. Friso is een allergisch kind. Hij heeft een koemelkallergie, hooikoorts en nog veel meer. Toch is hij altijd een vrolijk en opgewekt mannetje! Hij reageert ook allergisch op een muggensteek. Waar een ander slechts een prikje voelt krijgt hij hele gezwellen. Hij heeft al een keer een zgn. olifantenpoot gehad, zo opgezwollen was dat voetje van hem. Het neemt echt oedeemvormen aan. Jullie begrijpen dat hij onder een klamboe slaapt en muggenstekkertjes heeft op zijn kamer.

Maar nu is hij van de week ’s avonds op straat gestoken. Op zijn buik! Het rare aan deze plek was de rode lijn die steeds verder doortrok op zijn lichaampje. De allergoloog die we bezochten (365 euro voor 20 minuten, maar goed als het helpt….) heeft een prednisonkuur voorgeschreven. En een zalfje.

Gelukkig reageert hij daar goed op maar het is natuurlijk wel troep wat hij moet slikken………. Dit is een muggensteek, en op iedere steek reageer je heftiger, want een allergie bouw je op!
Zelf ben ik allergisch voor wespensteken. Ben weleens doodziek in een Duits ziekenhuis beland. Heb altijd een ‘just in case’ setje bij me. Gelukkig is Friso nog nooit door een wesp gestoken, maar we zijn er wel bang voor……….

10 Responses to “Prik, ik heb je……..”

 1. Herman schreef:

  Nou, dat ziet er hevig uit.
  Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook steeds heviger begin te reageren op muggensteken. En da’s niet zo leuk.
  Aan de prednison ben ik nog niet hoor. Dat lijkt me ook best een paardenmiddel. Maar ja, je moet wat he.
  Hopen dat het snel weer goed komt. Pas maar op voor de Franse muggen dan.
  Groetjes,
  Herman.

 2. Anoniem schreef:

  Je kunt behoorlijk last hebben van muggebeten. vorig jaar had ik ook ineens van die enorme plekken ervan. Ter grootte van een schoteltje! Verdwene gelukkig ook weer vanzelf. Ik weet niet of dat een ander soort mug geweest is of dat ie een of ander virus bij zich droeg. Maar vervelend was het wel.

 3. miss marple schreef:

  Dat is heftig Inge. Wat een akelig gezicht met die streep, lijkt wel wat op bloedvergiftiging. Gelukkig reageert hij goed op de prednison. Zelf ben ik allergisch voor wespen. Ben een keer in mijn gezicht gestoken en kon meteen naar het ziekenhuis.
  Het is idd niet te hopen dat Friso daar ooit door gestoken wordt!

 4. J@n. schreef:

  Dit is echt niet leuk meer,Inge,ik wens je alle sterkte met je zoon. Je zou zo nog een hekel aan de zomer gaan krijgen! Trouwens,ik dacht dat men ook nog over een allergie heen kan groeien,juist door met de allergene stof in aanraking te komen.Ik hoop voor je zoon en jou dat dit ook zo is.
  Nogmaals sterkte. J@n.

 5. Leo schreef:

  Neem je genoeg spullen mee op reis dan? Want als ik dit zie vrees ik met grote vreze voor al die Zuid-Europese insekten die nu al potenwrijvend zitten te wachten op die witte lijfjes uit het kaasland. Wel een erg heftige reactie hoor…….Prednison is idd troep, maar het werkt meestal wel als enige middel tegen veel kwalen.

 6. inge schreef:

  och arme friso… hopelijk voet ie zich snel beter !!!

 7. Carola schreef:

  Jeetje, prednison, dat is echt een paardemiddel. Sterkte Friso!

 8. bingelke schreef:

  ow jeetje dat lijkt mij heel erg. ik wordt zelf altijd enorm gestoken door muggen. (ben schijnbaar een delicatesse voor ze). maar als hij er zo’n last van heeft is erg. ik hoop dat het dadelijk op jullie vakantie mee zal vallen met de muggen en andere steekbeestjes.

 9. Geesje schreef:

  Erg vind het het altijd als kinderen iets hebben, hoop voor hem dat het weg gaat. En Inge kunnen jullie morgen dan toch op vakantie gaan? Nou en als jullie niet op vakantie kunnen, dan hoop ik dat jullie een fijne vakantie hebben in NL.Doeg.

 10. Inge schreef:

  @ Allemaal, dank voor jullie lieve woorden voor Friso. Ik heb de klamboe ingepakt, een blauw muggen verjaaglampje gekocht, de muggenstekkers en een vlieggenmepper in de tas gestopt. Dat, tezamen met de pilletjes en de zalf, moet voldoende zijn neem ik aan.
  Enne Geesje, we vertrekken echt naar Frankrijk hoor!

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada