calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

En tenslotte het licht uit gedaan….

Zonder vrienden en vriendinnen kun je niet in je leven, althans das mijn mening. Ik ben blij dat ik in de loop der jaren zoveel dierbare mensen om mij heen heb weten te verzamelen. Dat kan natuurlijk alleen maar als je zelf ook een vriend of vriendin voor iemand anders bent want anders is het eenrichtingsverkeer. 

Vriendschap moet je koesteren en dat doe ik dan ook. En ik ben trouw en loyaal aan de vrienden en vriendinnen die ik heb. Met sommige ben ik meer dan 30 jaar bevriend!!!!  Niet dat wel elkaar iedere dag zien of spreken want we hebben allemaal een druk gezin maar we maken wel tijd voor elkaar vrij. En dan gaan we gewoon verder waar we de laatste keer zijn opgehouden. En we weten gewoon dat op elkaar kunnen rekenen. Onvoorwaardelijk!

Met de één doe je dit, met de ander deel je wat anders en er zijn een paar die ik met recht hartsvriendin durf te noemen. En toch hè, in tijden van nood leer je je vrienden kennen. Een spreekwoord dat helaas klopt als een bus.
Zo was er ééntje die letterlijk tegen mij zei toen ik een keer bij haar uithuilde, over de frustraties en de pijn na het ongeluk, die zij daar niet mee om kon gaan. Ik hapte naar adem en klapte meteen dicht en snapte er aan de andere kant ook niets van. Ik was er toch ook voor haar als zij niet lekker in d'r vel zat. Later heb ik nog weleens geprobeerd er met haar over te praten maar ze bleef bij haar mening en dat ik me gekwetst voelde, ach, daar kon zij verder ook niets mee. 

En ik merkte dat het aan me vrat, ik kon niet meer zo spontaan reageren als voorheen. En ik merkte als zij weer eens niet lekker in d'r vel zat en mij belde om haar hart te luchten dat ik ondertussen dacht: ja, dus daar ben ik dus wel goed voor……. En hoe ik ook mijn best doet om het leuke gevoel van 'daarvoor' weer naar boven te halen het werd het niet meer. En we zagen en spraken elkaar steeds minder en de gesprekken werden steeds oppervlakkiger. En dat nadat we zoveel met elkaar hebben gedeeld en zoveel pret gemaakt hebben met elkaar……

Op een mailtje van mij kwam pas na een paar weken een reactie en ik kom steeds meer tot de conclusie dat 'het' er niet meer in zit.

Het doet me pijn, echt waar. Ik denk nog zo vaak aan haar! En ik vraag me af hoe ik me zo heb kunnen vergissen in iemand waar ik zo close mee was. Of stond zij gewoon 'anders' in de vriendschap dan ik? Zou ze ook nog weleens aan mij denken?

Ik moet het proberen los te laten maar dat is niet makkelijk. Door het hier op 'papier' te zetten is de eerste stap. 

ik vriend, jij vriendt, wij ontvrienden….

9 Responses to “Tranen gelachen, onnozel gedaan”

 1. joke schreef:

  Dat is zwaar het als het ware los scheuren van iemand waar je zo veel mee beleeft hebt, het lijkt me van haar kant meer “ik” gericht. Gelukkig heb je nog wel echte vrienden over.
  Groetjes.

 2. J@n. schreef:

  Gewoon vergeten en doorgaan met ademhalen, anders stik je;-)) Nee, het is niet leuk, maar je kunt geen ijzer met handen breken.
  Gr. J@n.

 3. Catherine schreef:

  Wat jammer nou, want vrienden hebben maakt je leven zoveel waardevoller. Misschien heeft zij het gevoel gekregen dat jullie uit elkaar groeiden? Als je ouder wordt ga je vaak anders tegen dingen aankijken en beleef je situaties anders dan voorheen, misschien is dat bij haar ook zo gegaan. Het blijft spijtig als je een vriendin zó uit je leven ziet verdwijnen. Ga maar niet aan jezelf twijfelen hoor, want jij hebt je best gedaan om de vriendschap in stand te houden en het moet nu eenmaal wel van twee kanten komen. Groetjes, Catherine.

 4. inge schreef:

  soms gaat het zo. hoe onvoorstelbaar dat ook leek, ooit.
  heel jammer, maar laat het gaan, meis.
  je bent een lieverd!

 5. Billy schreef:

  ik zou net zo reageren als jij nu, Inge
  Het is maar beter je te concentreren op die vrienden waarbij het tweerichtingsverkeer goed verloopt. En waar je dat goed gevoel blijft bij hebben…

  Sterkte in je ontvrienden/loslaten!

 6. Theo schreef:

  Inge jij moet toch behoorlijk gekwetst zijn om dit aan papier toe te vertrouwen Wij als je ouders weten hoe spontaan jij altijd bent. Jij staat altijd klaar als er iets moet worden gedaan want zo zit jij nu eenmaal in elkaar.Jij denkt altijd aan de ander.Dat heb je mee gekregen .Laten wij het vanavond leuk en gezellig maken met elkaar. Theo

 7. Hartelijke Hulk schreef:

  LIEVE Inge,

  Heel raar maar ik begrijp die ‘vriendin’.

  De Hulk was ook altijd zó sociaal.
  Met iedereen begaan.
  Ik huilde harder bij een sterfgeval dan de betrokkenen zelf.

  En dan komt ie………..een knaller van een burnout.
  Gevolg daarvan een bipolaire stoornis.
  Geloof me Inge, als wij vrienden waren, echt ik kan niets meer voor je betekenen in moeilijkheden.
  Komt omdat ik het zelf té moeilijk heb.
  Er KAN gewoon niet meer bij!

  Ik ben ook gestopt met mailen, enkel om mijzelf te beschermen.
  Ik vind het idioot van mijzelf maar het is een grens die ik voor mijzelf trek.
  Anders ga ik er onder door.

  Ik hoop dat je het begrijpt?

  Ik hoop ook dat je die ‘vriendin’ begrijpt ook al kan ik niet over haar situatie oordelen?

 8. Sisely.nl schreef:

  Ja z’n mensen dat blijf je gewoon houden, is soms niet fijn…Los laten is soms moeilijk, maar als je er niet onder door wilt gaan…is dat de beste optie los laten.Sterkte ermee.

  Jullie ook Happy New Year.
  Van sisely.nl

 9. mijn gedachten schreef:

  Zoiets komt behoorlijk hard bij je naar binnen Inge, ik weet er alles van.
  Je wilt de vriendschap nog wel behouden maar op de een of andere manier lukt dat niet en het zal uiteindelijk verdwijnen.
  Wanneer jouw(mijn) vriendin dezelfde rustige uitleg had gegeven als de hulk hier deed, had het misschien wat meer begrip opgebracht ten opzichte van haar.
  Het van je afschrijven hier in je log helpt Inge, het geeft soms ook wat inzicht op hoe zij of jij reageert. Althans, zo ervaar ik het.

  O.T Bedankt voor je laatste mail, ik kom er nog op terug Inge. Ik ben nog een beetje duf van al dat gefeest wat ik heb gedaan.
  Een heel goed,vrolijk en gezond 2011 gewenst!!

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada