calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Hongerige kinderen

En een hongerige flappentap….

Wat begon als een ontspannen dagje (want al 3 dagen vrij) eindigde helaas wel chaotisch en vol stress. Ik zal je vertellen hoe dat komt. Rond etenstijd kwam ik terug van de kerstviering van school. Tijdens die viering werd symbolisch een pakket overhandigd wat stond voor de vele pakketten die de kinderen hadden gemaakt ten behoeve van de voedselbank. Er zijn namelijk genoeg  mensen en kinderen die anders honger zouden hebben als ze van de voedselbank wekelijks geen pakket zouden ontvangen.

Omdat Rogier door moest naar tennisles had ik bedacht om op de terugweg maar patat te halen. Om tijd te besparen deed ik eerst bij de snackbar mijn bestelling om daarna naar de geldautomaat aan de overkant te lopen want mennnn mijn geld was alwéér op.
Dus ik stop mijn pas erin en toets mijn pincode en het bedrag in wat ik wil hebben. Dit riedeltje moeten jullie herkennen dat kan niet anders……

Anyway, de automaat geeft aan dat ik mijn pas moet uitnemen. Ik wil hem pakken maar ik zie hem niet. Huh????. Dan gaat er een soort alarm af alsof ik de jackpot heb gewonnen. Geschrokken kijk ik naar het scherm en zie daar een melding verschijnen dat mijn pas is ingenomen en dat ik moet wachten op een briefje waar dat op vermeld staat. En ja, dat briefje komt natuurlijk wel uit de gleuf.

Geld kruis Daar sta ik dan, zonder geld, zonder pas. Ik snap er NIETS van en loop verbouwereerd terug naar de snackbar om daar te vertellen dat ik de patat niet kan afrekenen en leg uit waarom. "Ah joh, dan betaal je van de week toch" krijg ik te horen. (Toch wel handig om in een dorp wonen waar iedereen je kent)

Dan zie ik een man bij de geldautomaat staan en ik hol weer naar buiten. Als hij het hokje uitloopt vraag ik of hij misschien MIJN pasje heeft teruggekregen maar helaas……  Er zit dus niets anders op dan mijn pas te laten blokkeren 🙁

De meneer aan de telefoon is erg behulpzaam maar zegt wel dat ik mijn pas niet meer terug krijg. (Hoezo, dan schroef je toch de automaat toch open? Maar zo werkt het zegttie.) Als het meezit heb ik eind volgende week weer een nieuwe pinpas. Ja maar, zucht….. echt baaluh!!!!!

Nadat we de patat hebben opgegeten ga ik weer terug naar school om Friso op te halen. Daar spreek ik een moeder die een verhaal begint te vertellen dat verdacht veel lijkt op het mijne lijkt. Het fijne is dat ik dus niet de enige blijk te zijn maar het blijft natuurlijk wel een vreemd verhaal. Ik hoop zo dat we niet wéér het slachttoffer zijn geworden van skimpraktijken. 

En ondertussen zit ik dus zonder geld maar dat komt wel weer goed, no worries. Het is alleen lastig (zeker met deze dagen) en je staat verdomd raar te kijken als je je pas niet meer terugkrijgt. Maar gelukkig hoeven wij ons niet te wenden tot de voedselbank…..

10 Responses to “Hongerige kinderen”

 1. joke schreef:

  Inderdaad een tijdelijk ongemak en even kun je je een beetje indenken wat het moet zijn om altijd in zo’n situatie te zitten. Ik hoop dat het vlug weer goed komt met je pasje en met de situatie van de mensen die wel naar die voedselbank moeten, een smet op het blazoen van rijk nederland.

  Groetjes.

 2. J@n. schreef:

  Het is ondertussen al zover gekomen dat we blij mogen zijn als de banken ons eigen geld teruggeven waar we hard voor hebben gewerkt.
  Klandvriendelijk? niet echt!
  Gr. J@n.

 3. Sisely.nl schreef:

  Erg zeg voor je inge, nou hopen dat het goed komt met je pasje…is niet niks om zo iets mee te maken.En voedselbank, goed dat die er is(voor als je het echt nodig hebt).

 4. Billy schreef:

  het is me wat hé, de banken blijken onaantastbaar… En dat ze hun rijkdom met het geld van de gewone man verdienden, daar trekken ze zich geen moer van aan

  Groetjes, Inge!

 5. inge schreef:

  jeetje zeg, heb jij weer! maar niet alleen jij dus.. vaag idd. ben benieuwd wat het nu is/was!

 6. Leo schreef:

  Zou het met de koude van doen hebben gehad? Want zo maar een pasje inslikken doet het systeem normaal als je drie keer een verkeerde pincode ingeeft toch? Ik kon van de week niet bij mijn internetrekening komen. Zal toch niet dezelfde bankier betreffen???

 7. Pia schreef:

  Zolang het geen skimmen was, komt het met de pas wel goed. Althans ik zou Arno’s pas in gebruik nemen. Net als Leo deze week een storing op de internetsite van de bank. maar Leo die duurde hooguit 15 minuten 🙂

 8. Aukje schreef:

  Ik zou me ook helemaal te pletter schrikken!!!

 9. Inge schreef:

  Jaaaaa, ik heppum weer. En most important: hij doet het nog ook 🙂

 10. mijn gedachten schreef:

  Tjee Inge, dat was zeker schrikken. Gelukkig lees ik in je reactie dat het weer in orde is, ga je nu nog wel bij dezelfde automaat pinnen? Ik zou dat niet meer doen.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada