calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Stoer mannetje…..

Tandarts perikelen…..

Friso moet een beugel. Hij heeft een overbeet en daarvoor zijn we onlangs naar de ortho geweest. Die maakte o.a. foto's en daaruit bleek dat zijn (volwassen) hoektanden dwars lagen en een kies lag scheef, kortom het was een zooitje in zijn mond.

Omdat de hoektandjes en het kiesje nog niet loszaten en de ortho volgende maand wil beginnen met een buitenboordbeugel werden we met een brief terug naar de tandarts verwezen. En vandaag hadden we dé afspraak voor het verwijderen van 2 hoektandjes en een kiesje…..

Friso was wat zenuwachtig en ik probeerde hem gerust te stellen. Hij ging stoer alleen naar binnen, ik mocht wel op de gang wachten van hem. Ik hoorde door de deur de tandarts en Friso wat keuvelen en daarna werd het even stil…..

Maar niet voor lang want ineens hoorde ik een gil. Gevolgd door de kreet: ' Auw, het doet pijn'. Het liefst had ik de deur opengegooid om hem te troosten maar ik hoorde de tandarts wat mompelen en het werd weer stil. Ik zat ondertussen op hete kolen en probeerde me te concentreren op een tijdschrift maar het lukte me niet. Mijn gedachten dwaalden steeds af naar mijn lieve stoere mannetje.

En toen ging de deur open en kwam Friso naar buiten gelopen. Een mond vol gaasjes en een doosje in zijn hand met daarin 'de buit'. De tandarts gaf 'm een pluim want het kiesje had nog heel goed vastgezeten dus daar had ze flink aan moeten sjorren. De hoektandjes waren er wat makkelijker uit gegaan.

En nu zit hij op de bank voor de tv. Praten lukt nog niet echt goed omdat de boel nog verdoofd is maar het was 'm wel meegevallen zei hij. (Nou voor de mama niet, dacht ik.)

Tandenenkiezen
En hij kon gelukkig lachen om zijn troostcadeautje: een marsepeinen kunstgebit 🙂

9 Responses to “Stoer mannetje…..”

 1. Catherine schreef:

  Wat een stoere kanjer. Als mama krijg je het dan pittig voor je kiezen op zo’n moment.

 2. inge schreef:

  arme held!
  en arrmme heldin. jij dus.

  XX voor jullie!

  ps van die gebitjes op de foto heb ik hier 2 zakken liggen, mag joon op trakteren met z’n verjaardag op schooltje!

 3. Sisely.nl schreef:

  Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, ik leef met hem mee(ikzelf heb ook kiezen moeten laten trekken) en heb ook een beugel gehad 2 zelfs een(blok beugel) en een plaatsjes/slotjes beugel.

  EEN TE GROTE OVERBEET had ik , alleen die kon niet met de beugels verplaats worden.Nee heb daar voor een KAAK OPERRATIE gehad(dat was in 1998).

  Het is ook niet niks, dan mag je als ouder best wel in spanning zitten.Sterkte met alles.

 4. joke schreef:

  Brrr ik ben altijd bang geweest voor de tandarts maar gelukkig heb ik het ook altijd weten te verbergen voor de kinderen. Ik weet wat je gevoeld moet hebben. Maar tegenwoordig valt het meestal mee. Een half jaar geleden moest ik (op mijn leeftijd ) een verstandskies laten trekken die brak af en toch is het meegevallen. Het zal tijd worden maar nu word het eindelijk minder met de angst. Friso zal nu wel een stralende lach krijgen met een mooie rij tanden.
  Groetjes.

 5. J@n. schreef:

  Men lijdt het meest van het lijden dat men vreest en dat zal ook wel voor je kinderen gelden natuurlijk en zeker als moeder. Maar alles komt goed, dat zie je wel weer.
  Gr. J@n.

 6. Billy schreef:

  ik heb als kind geen goede herinneringen aan tandartsbezoeken, en dat heeft me een lange tijd achtervolgd. Gelukkig kwam alles goed, en ga ik nu bijna met de (stralende) glimlach naar de (bloedmooie vrouwelijke) tandarts…

  😀

 7. Elmar schreef:

  Zo te horen hebben jullie een prima tandarts dus hij zal er weinig trauma’s aan overhouden denk ik, of dat ook voor moeders geldt???? 😉
  groetjes,
  Elmar

 8. mijn gedachten schreef:

  ACH die arme Friso, dat dit nu net voor het sinterklaasfeest moest gebeuren, mijn hart krimpt een beetje wanneer ik aan de pijn denk die hij heeft.
  Verwen hem maar Inge, dat mag in zo,n situatie.

 9. Maurice schreef:

  ja heftig, niet alleen voor je kind, ook voor jou….ik schijt me altijd in de broek bij de gedachte aan een tandarts alleen al!

  Hopelijk issie inmiddels pijnvrij!

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada