calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Mijn studententijd…

Wat was ik toch een ‘keurig’ meisje vroeger. Ik was het prototype van een ‘college girl’. Geruite broek, poloshirtje, colbertje, pennyloafers aan mijn voeten en een parelketting om m’n hals. Echte parels wel te verstaan… Heel normaal voor mij want al mijn vriendinnetjes zagen er óók zo uit.

Ik wilde graag naar de school voor mode en kleding en deed toelatingsexamen. Ik keek m’n ogen uit want er liepen bijzondere types rond. Ik viel duidelijk uit de toon. Maar goed, ik slaagde voor mijn toelatingsexamen en ging studeren in Leiden.

In het begin liep ik er wat onwennig rond maar al snel had ik leuk contact met mijn studiegenootjes. En mijn kledingstijl veranderde. Ik ging steeds meer achter de naaimachine zitten om mijn eigen kleding te ontwerpen en in elkaar te zetten. De stijl bleef netjes maar ik gaf daar duidelijk een eigen draai aan en de parelketting verdween in de la.
Grote kettingen, strikken in mijn haar en grote oorbellen werden het helemaal. Colbertjes droeg ik nog wel maar wel een maat of 3 te groot en ik kocht elpee’s van Heaven 17 en the Police in plaats van Abba en Luv.

Mijn studiegenootjes en ik gingen op werkweek naar Parijs en we regelden een plek bij een modeshow van Dior. Welliswaar ergens achteraan vlakbij de nooduitgang maar we waren er, G E W E L D I G!!!  We ontdekten met elkaar Parijs en later ook Antwerpen en Brussel. Studeren deden we tussen de bedrijven door ook.

Ik had een superleuke en gezellige studententijd en vind het grappig om te zien dat Thomas en Rogier zich nu in dezelfde tenten bewegen als ik toen…. Hun kledingstijl veranderde ook toen ze gingen studeren: van casual naar studentikoos. Some things never change…

pennyloafers

6 Responses to “Het meisje met de pennyloafers”

 1. inge schreef:

  owww maar bij dit logje wil ik foto’s! van toen! ik heb al wel een beeld in m’n hoofd hahaha maar toch, heb je niet ergens nog een fotootje? =)

 2. SUPER
  Om jezelf zo te herkennen in je kinderen.
  Het waren mooie tijden.
  Ik droeg een hele lange jas van mijn opa.
  Hij was gratis en toevallig heel hip, zeker met lange laarzen eronder.
  Mode beelden herhalen zich nog weleens 😉
  Leuk blog, Inge.

 3. Desire schreef:

  Ach ja, die collegetijd; spencers, bloesjes tot bovenaan dichtgeknoopt, sjaaltjes, schoenen met kwastjes en net doen of je bij de kale kak hoorde, haha! Die tijd heb ik ook gehad 🙂
  Maar daarnaast ook de getoupeerde haren en muziek neigend naar New Wave. Mooie tijd eigenlijk … uren stond je voor de spiegel te touperen, make-up aan te brengen en je verkleden voordat je ging stappen. Nostalgie … *zucht*

 4. joke schreef:

  Leuke tijd heb je gehad, en mooi dat je je kinderen daarin nu herkent dat is helemaal fijn voor het begrip. Mooie herinneringen.

 5. Leo schreef:

  Ik was toen denk ik uitgebreid aan het werk. Het uniform voor de werkende luchtvaartman was een ‘pak’ al dan niet met gekleurd overhemd. Daarna ging ik de auto’s in en hup, wederom was het pak mijn uniform. En dat bleef tot ik een jaar of vijftien geleden voor mij zelf begon. Toen veranderde mijn kledingstijl in casual. Eigenlijk draag ik zelden meer een kostuum, al helemaal geen stropdassen meer. En dan heb ik daar niet eens op gestudeerd…

 6. anoniemandal schreef:

  Wat een heerlijk stukje, ik zie me zelf nog staan met het ronde brilletje wat ik van mijn opoe had gekregen. De glazen had ik er uit gehaald, anders zag ik alles zo dubbel. Tja ik wilde zo graag op Janis Joplin lijken

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada