calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Biologieles

Niets veranderlijker dan de mens….

Vorige week kwam Rogier uit school met de mededeling dat hij deze week een lamshart moest ontleden bij biologie. “Oh mama, dat lijkt me he-le-maal niets, het lijkt me zo eng.” zei Rogier. Ach ja, hij lijkt een stoertje maar het is een gevoelig mannetje……
Met een “joh, ik moest vroeger een kikker ontleden’ probeerde ik hem op te beuren maar hij keek me met grote ogen aan. Toen zijn vader zei dat hij dat vroeger ook had moeten doen zuchtte hij diep, schudde zijn hoofd en liep de kamer uit…..

Afgelopen dinsdag jammerde Rogier aan tafel dat hij langs het biologielokaal was gelopen en dat hij daar allemaal bakken met lamsharten had zien liggen voor de andere klas. “Mijn maag draaide om’ zei hij. “Ik wil dit echt niet doen, kun jij me niet ziek melden?” vroeg hij.

Maar ja, dat kan natuurlijk niet dus ik gaf hem het advies om met zijn leraar of mentor te gaan praten. Dat deed hij en als het echt niet zou gaan mocht hij een vervangende opdracht gaan doen. Dat gaf hem wat rust.

Vandaag was de bewuste biologieles. Ik wenste hem vanochtend succes. “Nou dat hoeft niet hoor, ik ga het écht niet doen” zei hij.

Tussen de middag kreeg ik een mmsje. Van de foto draaide mijn maag om en van de tekst viel ik bijna van mijn stoel: Was cool, helemaal niet eng, het leek net biefstuk…. 

9 Responses to “Biologieles”

 1. Sisely.nl schreef:

  Mijn maag draait er ook van om, zou niks voor mij zijn.

 2. geesjesgedachten schreef:

  Af en toe zou je wensen dat je bij de geboorte van je kind(eren) er gelijk een gebruiksaanwijzing krijgt bijgeleverd.
  Ik had het echt niet kunnen doen,Rogier is dus toch wel een “stoertje”, petje af voor hem!

 3. J@n. schreef:

  Tuurlijk, je moet ook bij het eten nooit eraan denken waar het vandaan komt, want dan verhonger je, want René Smurf vind dat zelfs planten gevoel hebben, ik bedoel maar.;-)

 4. Desire schreef:

  Hahaha! Weer iets overwonnen! Een biefstuk … dat trouwens ook ooit een een lief klein koetje was 😉

 5. Billy schreef:

  hahahaha, weer een drempel overschreden…

 6. Wij moesten koeien ogen ontleden…… Ook voor biologieles.
  Héééééél leerzaam…. Ik zal nooit het glasachtig lichaam vergeten!

 7. inge schreef:

  hahahaha wij hebben zoiets vroeger nooit hoeven doen.
  gelukkig.
  of mss was ik er toen niet, kan ook ^^

 8. Leo's mening schreef:

  Maar is dat nu niet de levensschool die we allemaal doorlopen? Van te voren opzien tegen en zeker weten iets niet te zullen doen en het dan uiteindelijk toch doen en er weinig problemen mee te hebben? Maar er blijven toch nog steeds zaken die ik nu nog niet doe hoor. Bijvoorbeeld een hoge toren in, of varen op een schip. Geen haar op de bol die er aan denkt….maar ja, wie weet valt het achteraf gezien allemaal wel mee….

 9. HansDeZwans schreef:

  Dat klinkt toch leuk. (kuch)

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada