calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Primeur (het verhaaltje dat bij de Ipad app hoort)

Ik reed al jaren in een klein auto’tje. Manlief vond ‘t maar niks (te klein/niet zo veilig) en hamerde er regelmatig op dat ik eens wat anders moest kopen. Maar ik vond het op dat moment wel prima, het auto’tje was dan wel bijna 10 jaar oud, er zat nog geen 70.000 kilometer op de teller.

Maar door verandering van werk ging ik meer kilometers maken en als ik dan onderweg was dacht ik regelmatig na over mijn ‘volgende’auto. Maar wat het moest gaan worden dat wist ik nog niet.

Tijdens zo’n rit schoot door mijn hoofd dat ik als eerste auto’tje een Suzuki jeep wilde hebben maar de verkoper toen raadde hem mij af (slechte vering) en ik, als braaf meisje, luisterde en ging met een Suzuki Alto de deur uit.

Ineens wist ik: mijn volgende auto moest een Suzuki jeep worden. En toen ging het snel, ’s avonds in bed hadden we het over bladveren en terreinbanden en ik maakte een afspraak voor een proefrit. De keuze viel op een Jimny.

Zij was op dat moment nog ‘kaal’ en ik wilde er graag een pushbar op. Die zat er dan ook op toen ik haar afhaalde en met een smile op mijn snoet reed ik naar huis. En waar ik tot nu toe nooit wat had met auto’s hadden ‘de Snoes’ (zoals ik haar noemde) en ik een klik.

Plannen genoeg voor de Snoes om haar te pimpen, ik wilde sidebars, verstralers en ga zo maar door. Een vriend van ons, die aan auto’s klust en zelf ook een jeep heeft waarmee hij het terrein in gaat, bood aan om sidebars te maken maar ik moest wél helpen. En dus kroop ik op vrije dagen onder de Snoes en sleutelde ijverig mee. De sidebars en de verstralers op de pushbar gaven haar een stoere en robuuste uitstraling.

De Snoes werd mooier en mooier en we legden samen heel wat kilometertjes af. Op een dag, ik was op weg naar mijn werk, vloog er een auto uit de bocht en die kwam recht op me af. Een ongeluk was niet meer te vermijden. Via de bijrijderskant klom ik naar buiten. Een takelwagen kwam de Snoes ophalen.

De dagen er na kwam het besef dat ik blij moest zijn dat m’n man had aangedrongen op een andere auto. In mijn ieniemienie auto’tje had ik het er nog slechter vanaf gebracht. Boos was ik ook, hoe durfde iemand tegen MIJN Snoes te rijden. Ze had ruim 7000 euro schade.

En terwijl ik moest herstellen stond de Snoes bij garage. Ze moest weer net zo mooi worden als voor de klap, nee mooier! Na wikken en wegen koos ik ervoor om er een dakspoiler op te laten zetten. Wikken en wegen ja, want ik wilde ook nog breedstralers in de bumper. Die zouden een volgende keer komen besloot ik.

De dag brak aan dat de Snoes weer klaar was. Ik huppelde er blij omheen. Ik stond de dakspoiler te bewonderen en riep manlief maar die bleef vooraan staan. “Nee” zei hij: “kom jij nu eens hier en kijk dan eens goed.” Ik snapte er niets van maar liep naar hem toe. En toen zag ik het: lampjes in de bumper. “Cadeautje van mij schat,” zei hij, “omdat ik het zo vreselijk voor je vond.” En nog mooier dan voor het ongeval gingen de Snoes en ik de weg weer op.

10 Responses to “wie schrijft die blijft part 2”

 1. J@n. schreef:

  En zo komt alles weer op zijn pootjes terecht.
  En is het met Inge ook weer allemaal in orde?
  Nog veel plezier met je ‘Snoes!’
  Gr. Inge.

 2. Desire schreef:

  Nou, wat een lief cadeau van manlief! Maar je had natuurlijk ook wel een heftige voorgeschiedenis met Snoes achter de rug. Wel mooi hoor, zo’n bijzondere band met je auto. Wie rijdt die blijft 😉

 3. joke schreef:

  De klik is er duidelijk, hij staat je die snoes.
  Groetjes.

 4. Billy schreef:

  en ik hoop dat ze beide nog lang en gelukkig mogen blijven leven… 😉

  Groetjes, Inge!

 5. Leo schreef:

  Ja, ik ken het verhaal van die Suuz natuurlijk nog heel goed. Het is en blijft een aardig model, jammer dat de Japanners ze niet meer zo maken. Maar die van jou is dan wel weer heel bijzonder en met al die extra’s zeer herkenbaar….

 6. madddox schreef:

  snoes ziet er stralend uit….
  dat zal straks in de sneeuw genieten worden!
  fijn snoezig weekend!

 7. geesjesgedachten schreef:

  Een snoes in een snoes, wat wil je nog meer? Door het verhaal begrijp ik nu beter wat jij met deze auto, ach sorrie, Jeep hebt.

 8. We hopen dat jullie samen nog lang en gelukkig door mogen rijden!
  ( met 130 per uur, want dat schijnt de nieuwe standaard te worden)

 9. Sisely.nl schreef:

  Ik hoop dat je nog lang van… snoes… kan genieten.Mooi foto zeg.

 10. Nicolette schreef:

  Heeeee Inge! Leuk je hier te vinden! Nicolette

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada