calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Een ijzig logje

Winterse herinner’Inge….

Mijn ouders zijn dol op schaatsen. Heel wat tochten hebben ze samen afgelegd varierend van 50 tot 100 kilometer. Ik ben bijna met schaatsjes aan geboren. En mijn ouders namen al vroeg mee het ijs op. Eerst tussen hen in op glij-ijzertjes maar het duurde natuurlijk niet lang voordat ik mijn eerste echte noren kreeg.

Zo kan ik me nog herinneren (ik was denk een jaar of 7) dat mijn vader eerder uit zijn werk kwam en met mij, mijn moeder en een vriendinnetje meeging schaatsen. De polder in. Mijn vader reed op kop en ik vlak achter hem. Mijn moeder en dat vriendinnetje reden daar weer achter.

Ineens hoorde ik mijn vader roepen: “Ing, remmen” en ik zie hem voor mijn ogen door het ijs zakken. Tot aan zijn nek zat hij in een wak. Ik kluunde, samen met mijn vriendinnetje, naar de kant terwijl mijn moeder mijn vader probeerde te helpen. Maar ook zij zakte tot haar middel door het ijs. Ik stond als versteend aan de kant en wist niet wat te doen. Er was verder namelijk niemand die hulp kon bieden.

En net toen ik bedacht om terug te schaatsen en hulp in te schakelen klom mijn moeder op eigen kracht uit het ijskoude water terug op het ijs. En het lukte haar vervolgens ook nog om mijn vader te redden.

Doorweekt schaatsten we met zijn vieren richting huis. Wat moeten ze het koud hebben gehad maar daar heb ik op dat moment niet bij stil gestaan. Ik kan me nog wel de woorden herinneren die mijn vriendinnetje op de kant troostend tegen me zei: “Als ze dood gaan mag je wel bij ons komen wonen…”

Ach ja, 7 jaar, dan besef je de ernst van de situatie nog niet. Gelukkig was het niet nodig en ben ik zo rijk ze nog steeds om me heen te hebben.

mijn moeder op het ijs

12 Responses to “Een ijzig logje”

 1. datzalwelke schreef:

  Vreselijk, ik moet er niet aan denken je blijft ter plekke in een hartaanval van de kou.
  en/of schrik. Zoiets vergeet je van je leven niet meer.
  Groetjes.

 2. Desire schreef:

  Hè gats, wat een schrik en tegelijkertijd springen me de tranen in de ogen … wat een lief vriendinnetje zeg. Mooi zoals alleen kinderen van die leeftijd dat kunnen zeggen … ‘als ze dood gaan mag je wel bij ons komen wonen’ *snif*
  Mooie nostalgische foto’s!

 3. Sisely.nl schreef:

  Indrukwekkend blogje zeg, vreselijk je moet er niet aan denken.Dit blijft altijd bij je.

 4. madddox schreef:

  ik kan het niet beter verwoorden dan Desire…

 5. J@n. schreef:

  Dat was een avontuur Inge!
  Nou ben ik onderhand blij dat ik mijn ouders nog nooit op schaatsen heb gezien;-)
  Gr. J@n.

 6. Aukje schreef:

  Oohhhhhhhhh
  wat zal dat eng geweest zijn!!!!
  Maar wat een lief vriendinnetje was dat!

 7. geesje schreef:

  Och, wat een schrikbarende jeugdherinnering is dit zeg. Ik zie je staan, je angst moet wel heel groot zijn geweest.
  Je vriendinnetje? een super meid!

  De foto van je moeder is prachtig.

 8. Billy schreef:

  vreemd dat we in België geen echte schaatscultuur hebben, maar dat het schaatsen blijkbaar toch een Belgische uitvinding is….

  Groetjes, Inge!

 9. Pachtig verhaal!
  En wát een Lief vriendinnetje.
  Mijn vader stond er ook altijd als eerste op maar zakte er nooit doorheen, dat liet hij aan anderen over.
  Ik zie nog 2 van mijn zwagers opeens een stuk verderop door het ijs naar beneden zakken en dat was zo’n koddig gezicht dat ik kwam niet meer bij van het lachen.
  En na dat ze zich weer op het droge hadden gehesen bleef die ene maar schreeuwen want die dacht dat ie daardoor warm zou blijven.

 10. inge schreef:

  och meis, wat moet dat vreselijk zijn geweest om voor je ogen te zien gebeuren en zo hulpeloos te zijn! jeuj voor je moeder!!! ^^
  en ook jeuj voor dat vriendinnetje, ook al was het wel wat bot hahaha ^^

 11. Leo schreef:

  Daarom ben ik dus ook zo blij met het feit dat die winterperiode voorbij is. Ik vind ijs leuk om naar te kijken, foto’s te maken, op tv te bekijken, maar ik zet er geen stap zelf op. Ook ik zag in mij jeugd mensen er door zakken en soms met de grootste moeite weer op de kant komen. Dat zette ergens de geest op de handrem….Nooit leren schaatsen dus….

 12. Theo schreef:

  Inge, je had ook nog kunnen vermelden dat het weken duurde eer dat die stank van de bagger die aan onze kleding zat was verdwenen. Die kleren hebben we in de keuken uit laten vallen om niet het hele huis te vergiftigen van de stank. En volgens mij heeft je moeder de kleding uiteindelijk weggegooid.
  Een verf fabriek heeft er vroeger jaren afval geloosd. De vis die je er ving spartelde niet eens van de hoeveelheid gif.
  Theo

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada