calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Angry birds

Nico versus het spreeuwenpaartje…

Ieder jaar hebben wij jaar onder de kantpannen een spreeuwennestje. Dat vonden we altijd wel grappig, het gekwetter van de kleintjes had wel wat aandoenlijks alhoewel ze flinke flatsen naar beneden lieten vallen. Het was letterlijk: stank voor dank dat ze bij ons mochten wonen.

Dit jaar vonden we allemaal gele isolatiewol in de tuin. En toen we gingen kijken waar dat vandaan kwam bleek dat de spreeuwen aan het uitbouwen waren. Dit was niet de bedoeling  en Nico is daarom het dak maar op gegaan en heeft het nest weggehaald en het gat dichtgemaakt door een stuk plank onder de kantpan te bevestigen. De spreeuwen hadden door dat er wat gebeurde en vloog dreigend in grote cirkels boven Nico’s hoofd.
Later, toen Nico weer veilig op de grond stond maakte het spreeuwenechtpaar een kabaal van jewelste. We moesten er om lachen en waren blij dat de vogels niet meer in onze spouwmuur konden. Het was 1-0 voor Nico.

De spreeuwen bleven in de buurt en waren echt boos. Zó boos dat, toen Nico even achterover in het zonnetje lag, hij werd ondergepoept door die spreeuw. Een echte voltreffer! We hebben hard gelachen. Maar de strijd was dus nog niet gewonnen: het werd 1-1 want later die week zag Nico één van de twee spreeuwen toch weer onder de pannen verdwijnen. Hij stormde omhoog om ze weer te verjagen en die avond is hij het dak maar weer opgegaan. Hij trof weer een nestje en er lagen alweer een paar eitjes in.

Nico is naar de bouwmarkt gereden en heeft daar een lange lat gekocht. Ook die heeft hij onder de kantpannen bevestigd nadat hij, hoe zielig ook, het nestje weer heeft weggehaald. De spreeuwen zaten weer te kwetteren maar in dit geval heel niet meer boos maar juist heel zielig, je zou er medelijden mee hebben gekregen. Ze hebben het nog even geprobeerd maar het lukte ze echt niet meer om onder de pannen te komen en toen zijn ze maar vertrokken. Al hebben ze nog even onze auto flink ondergepoept voordat ze echt weg zijn gevlogen….

image

6 Responses to “Angry birds”

 1. Desire schreef:

  Woeha! Die schijtende spreeuwen haha! Als straf zijn ze nu dakloos …
  Maar dat ze juist onder jullie kantpan een nestje bouwen, terwijl er zoveel mooie plekjes voor zijn. In een holle boom of zo. Volgende keer een bordje plaatsen: ‘verboden nesten te bouwen’ 😉

 2. Leo schreef:

  Wat een leuk verhaal. Hier geen spreeuwen, zelfs geen mussen. De roodborstjes en mezen vliegen af en aan, maar de mezenhuisjes worden niet (meer) bewoond. Merels komen van heinde en verre, eten en drinken hier in onze tuin en poepen ook de hele boel onder. Is des vogels vrees ik…

 3. Ik ken het probleem.
  Heb ooit tijdens een schilderbeurt, waarbij ik een steiger gebruikte, de onderste dakpannen wat omhoog geschoven en een traliewerk van schroeven in de onderste balk geschroefd.
  Tegelijkertijd het huis van de buren behandeld en wij hebben er nimmer meer last van gehad.
  Daarbij genoten van alle buren die jaarlijks een paar maal omhoog klommen om de boel op te ruimen.

 4. Billy schreef:

  toch wel harteloos hoor!

  😛

 5. Aukje schreef:

  Gelijk hebben jullie.

 6. inge schreef:

  och.. ze waren natuurlijk zo boos omdat ze op ’t punt stonden eitjes te leggen! en dan ineens word je verjaagd, zie je ’t voor je, toen je op ’t punt stond te bevallen? sorry mevrouw, u moet NU uw huis uit? 😉

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada