calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Het meisje in de trein

Treinleven…

Sinds een paar maanden ben ik zo’n meisje, nou ja eigenlijk kun je me geen meisje meer noemen, maar goed. Het bedrijf verhuisde en dus zit ik een paar dagen in de week anderhalf uur enkele reis in de trein.

Tijd genoeg om te mijmeren dus. De lammetjes langs het spoor die vrolijk in de wei springen zorgen voor een glimlach op mijn snoet. Dat je een nieuwbouwwijk langzaam ziet vorderen is ook wel grappig. Maar verder moet ik eerlijk zeggen dat ik me vooral erger. De NS doet echt haar imago eer aan. Regelmatig vertraging of treinen die uitvallen en dan sta ik weer te bibberen op een koud en waaierig perron. En omdat de treinen nu al vertraging hebben hou ik mijn hart vast voor de herfst. Blaadjes op de rails. Tot nu toe ken ik het alleen vanuit de pers maar ben bang dat ik het dit najaar zelf mag gaan ondervinden.

Waar erger ik me verder aan in de trein:
*etende mensen. Wie eet er nu ’s ochtends om half 8 een saucijzenbroodje of een hamburger?
*vieze treinen: dat je de coupé inloopt en al vastgeplakt zit aan de vloer. Yak!
*snurkende mensen: hangen zo lekker onderuit met hun open gezakte mond. En daarbij: ik lig thuis al naast een snurkende man hoef ik op weg naar werk toch geen last van te hebben????
* Overvolle treinen. Meestal kan ik op 2 van de 3 trajecten niet zitten. Laatst riep de machinist dan ook om: dames, heren en sardientjes, wij komen nu aan op station….
*mensen die het vertikken om hun tas van de plaats naast hen wil halen zodat je moet blijven staan.
*mensen die de krant lezen naast je en de krant zo wijd uitspreiden dat hij half voor mijn neus hangt.
*luid bellende mensen….

En verder heb ik zo’n beetje alles al meegemaakt in mijn korte treinreis leventje.
*iemand die op het spoor liep. Eng!
*iemand die onwel werd. Ook eng!
*iemand die zich zomaar begon uit te kleden. Vreemd?

Ik heb meestal mijn ipodje op mijn oren en lees een boek. Eten of drinken zul je mij in de trein niet zien doen. Slapen dus ook niet. (heb weleens gehoord dat ik ook kan snurken) en bellen eigenlijk ook niet.
De krant lezen wel, zij het dan beschaafd. En omdat daar een boekrecensie in stond over het meisje in de trein met daarin de vraag: ben jij ook een meisje in de trein? mail het ons heb ik zojuist deze mail geschreven. Dit is sinds kort mijn treinleven…

Bovenstaand stukje schreef ik laatst in de trein toen er in de Metro een boekrecencie stond over het boek: ” het meisje in de trein”. En daarbij stond de vraag: ben jij ook een meisje in de trein?  Ik mailde het naar ze en wat denk je: ze vonden het zo beeldend geschreven dat het gepubliceerd is in de krant en ik kreeg het boek toegestuurd. 

image

 

 

 

 

 

 

6 Responses to “Het meisje in de trein”

 1. Billy schreef:

  tja, ik kan me levendig je frustraties op de trein voorstellen.
  Lijkt me identiek aan de Belgische spoorwegen…

 2. Ken je dat spelletje “mens erger je niet?” 😉
  Als troost: Het leven van een automobilist valt ook niet mee.
  151 files vanmorgen.
  Overal ongelukken ( weet jij ook alles van )
  Ik was 400 meter van huis en ben teruggekeerd.
  Maar wel leuk van je verhaal en het boek.
  Elk nadeel …………………………!

 3. inge schreef:

  het treinleven brengt je roem! nu al! 😉
  maar waar ik me ook onwijs aan erger in de trein, een trein zonder toilet, op een best lang stuk! #debielgewoon #enzalnietwatkosten! of een trein mét toiletten, maar dat ze dan allemaal defect zijn. of een trein mét toiletten, niet eens defect, maar zooooo gruwelijk goor dat je nog liever in je broek pist!
  3 uur per dag treinen is niet niks, als je dat doorrekent qua salaris, is het dan niet rendabeler om in de buurt een ander baantje te zoeken? al verdien je 3 tientjes minder per dag, kan het nog uit, lijkt me? (of denk ik nu heel simplistisch? #benweerblondhe 😉

 4. Desire schreef:

  Een echt heel beeldend treinverhaal heb je geschreven, Inge! Heb zelf ook een aantal jaren ‘mogen’ reizen met de NS en ik herken het precies 😉
  Leuk dat je er een boek aan over hebt gehouden … mooi verhaal?

 5. Leo schreef:

  De keren dat ik in een van die gele rupsen reis is jaarlijks uiterst beperkt. Meestal doen we dat om een ver weg gelegen oord te bezoeken met een kortingskaartje. Wat mij opvalt is dat het comfort vaak redelijk goed is. Maar de treinen idd erg vies, de reizigers luidruchtig, ik zat een keer van Roermond tot Utrecht in een wagon waar een dame uit een of ander Aziatisch land de hele route heeft zitten kwekken in haar eigen landstaal. Maar ook gebrek aan duidelijke communicatie door de NS is een thema. Vooral als je niet zo regelmatig reist is het handig als die informatie klopt en begrijpelijk is. Maar de viezigheid vind ik op afstand ergernis nummer een….

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada