calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

1e klas ambtenarij

Mijn paspoort is onlangs verlopen. En omdat we binnenkort op vakantie gaan moest ik dus een nieuw exemplaar aanvragen. Ik had van anderen al een hoop gemopper gehoord over de pasfoto’s dus nadat ik de jongens nog eens extra had gezegd vooral niet te lachen liet ik die maken. En ja, we staan er allemaal erg vrolijk op. NOT. Kijk maar!

pasfoto.jpg

Gewapend met pasfoto’s (en kids) stapte ik het gemeentehuis binnen. Appeltje eitje dacht ik zo. Maar dat was niet waar. Toen ik zei waarvoor ik kwam vroeg de dame achter het loket of mijn man wel toestemming wilde geven voor het feit dat de jongste twee bij mij op het paspoort zouden worden ingeschreven. Lachend antwoordde ik: "natuurlijk." "Of ik dan maar het formulier wilde overhandigen" vroeg de dame aan mij. "uhhhhh, welk formulier?" "Het toestemmingsformulier."
Zucht. "Nou geeft u dat maar mee dan vult mijn man het wel in" zei ik en ik stond weer buiten.

Moest ik meteen weer een week wachten want het gemeentehuis is wel iedere middag geopend maar de kids zitten op school en ja, die moeten mee hè? Dus ging ik vanmiddag maar weer naar het gemeentehuis. Ik overhandigde meteen het toestemmingsformulier terwijl ik vertelde dat ik een nieuw paspoort nodig had. "Heeft u het paspoort van u man bij u?" vroeg de dame achter het loket. Zucht. "Waarom" vroeg ik? "Om de gegevens te controleren" was het antwoord. "Ja dat gaat niet" zei ik terwijl ik even diep nadacht. "Ziet u, mijn man is al in het buitenland en wil graag dat we hem op komen zoeken. Hij kan het wel faxen" kwam ik de dame tegemoet. Kennelijk kwam het heel geloofwaardig over want ze ging in het systeem op zoek naar de gegevens van mijn lief.

pasfoto.jpg

En net toen ik dacht dat ik nu echt mijn paspoort kon gaan aanvragen moesten de kinderen bij haar komen voor een korte ondervraging. "Friso" riep ze meerdere keren want hij zat met zijn neus tegen het aquarium aangedrukt vissen te bekijken. "Friso, kom eens bij me?" En toen hij voor haar zat vroeg ze: "Hoe heet je?" "Dat weet je toch" zei mijn kleine (briljante) mannetje, "je roept me toch." "Wat zijn je doopnamen" was de volgende vraag. "Friso Martijn weet ik niet meer" was zijn antwoord. "Wie is die mevrouw naast je?" was de volgende vraag. Friso keek of die mevrouw niet helemaal lekker was geworden maar gaf toch (het goede) antwoord. Toen wees ze op een kopie van Nico’s paspoort:  "en wie is die man?" "Ja mijn vader natuurlijk". "Ben je hier vrijwillig?" was haar laatste vraag. Friso werd er( net als ik) een beetje pikkerig van en riep: "ik weet niet wat dat is hoor, doeiiiiiiiiiii’ en hij rende terug naar het aquarium. Rogier gaf op dezelfde vragen ook het juiste antwoord en toen is mijn aanvraag eindelijk in behandeling genomen. Volgende week is mijn paspoort klaar. Wat een ambtenarij zeg. Hebben ze daar nu echt niets beters te doen?    

14 Responses to “1e klas ambtenarij”

 1. Bibi schreef:

  Ohh…Inge! Dit is toch belachelijk! Ik moest wel lachen om die vragen. Het slaat dus echt helemaal nergens op! Wat een gedoe voor een paspoort zeg! Konden ze niet meteen alle info geven de eerste keer toen je er was? Nou, gelukkig is alles UITEINDELIJK goed gekomen! Maar het ging makkelijk zeg! Alles is nu klaar voor de vakantie….woehoe! Dat komt ook steeds dichter bij hé. Wanneer gaan jullie?

  Gr,
  Bibi

 2. Theo schreef:

  Die ambtenaar had beter even kunnen uitleggen waarom dat formulier en die vragen nodig waren. Ze willen zo voorkomen dat een ouder zonder medeweten van de andere ouder kinderen op een paspoort bijschrijft en daarna naar het buitenland kan verdwijnen met die kinderen.
  Daarom worden ook die vragen aan de kinderen gesteld. Het is een controle om er voor te zorgen dat kinderen niet onvrijwillig op een
  paspoort van een ouder worden bijgeschreven en daarna ontvoerd naar het buitenland.

  Het lijkt dus wel knullig maar heeft toch een reden.

 3. fijnegozer schreef:

  Het is vervelend maar helaas verdwijnen er talloze kinderen naar het buitenland. Beter deze irritatie dan dat je kinderen iets zou overkomen.

 4. inge schreef:

  are you f#ckin’ kiddin’ me ?!! wat een nonsens !!!
  wat fijne gozer zegt, agreed, maar moet dat dan zó ?!!

  die foto’s btw… whahaha sorry hoor, maar er kan zo als titel ‘the usual suspects’ boven ; )

 5. Dr. Haeck schreef:

  Tsja, voor mijzelf een paspoort aanvragen was ook niet leuk, maar ben ik even blij dat ik mijn kinderen niet aan een derderangs verhoor moest “afstaan”… maar goed, inderdaad met al die kinderontvoeringen kan ik het deels begrijpen.

  Gelukkig is het gelukt en ligt volgende week het paspoort op je te wachten.

 6. Jolanda schreef:

  Hoewel ik de logica erachter wel snap, gaat me dit ook net ff te ver zeg!
  Je kind zou er een trauma aan over houden!
  Wel schattige foto’s hoor! Fijn dat je zo voor jaren vereeuwigd bent! 😉

 7. Marlies schreef:

  ONGELOOFLIJK!!! ZIJN ZE NU HELEMAAL GEK GEWORDEN???

 8. Leo schreef:

  Ja Inge, zo zie je waarom ons land langzaam maar zeker verandert in een soort van vroeger oostblokland. De Paparatshics maken de dient uit. Wie ben jij, wie is je vader en wie is je moeder en waarom ben je hier? Straks vragen ze nog of er geen dwang aan te pas komt en in welk buitenland pappa dan wel niet verkeert? Het gaat ze geen f..k aan en zijn er alleen maar om ons burgers aan onze rechtmatige papieren te helpen. Maar zou het ook niet komen omdat jullie op die foto’s toch een beetje een Dalton-brothers uitstraling hebben? Wat een beetje glimlach allemaal niet zou uitmaken zeg…….

 9. Jenny schreef:

  Door allerlij gebeurtenissen krijg je nu dit soort dingen!Aan de ene kant wel goed (veel gekidnapte kinderen met een ouder mee naar buitenland), aan de andere kant weer erg betuttelend.En de vragen…..waren er altijd al, hoor, zij het misschien in andere bewooordingen!
  Groetjes!

 10. J@n. schreef:

  Ja, Inge, daar word je echt niet goed van!

 11. miss marple schreef:

  Het is toch erg ook! Verschrikkelijk zeg dat de kinderen aan een soort van verhoor werden onderworpen. Het gaat wel erg ver tegenwoordig.

 12. Lara schreef:

  Als ze zoiets gewoon van tevoren netjes uitleggen, is het iets heel anders. Maar dit gaat wel erg ver… En een paspoort halen is tegenwoordig al zo’n feest, met die crimi-foto’s… Zucht…

 13. Inge schreef:

  @ Theo: ja ik begrijp ook wel dat soort maatregelen helaas nodig zijn. Maar het moet toch niet veel gekker worden hoor!
  Gelukkig vinden jullie dat ook allemaal!
  @ Inge en Leo: Bedankt voor de complimenten…….
  @ allemaal: ik heb nog pasfoto’s over. Op de één of andere manier is niemand er echt blij mee. Jullie nog interesse? 😉

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada