calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Afscheidsmusical

Rogier ‘zit’ in groep 8 en gaat dus einde van de week van school, zoals dat dan heet. Maar niet zonder de traditiegetrouwe afscheidsmusical te hebben gespeeld. Hij speelde vader Jan en dat was de mannelijke hoofdrol. Van te voren hielden we ons hart vast want:  Rogier en in het spotlicht staan is op zich al een bijzondere combinatie. Rogier is van de ‘oneliners’. Zegt niet meer als nodig en vindt kinderpostzegels verkopen al ‘eng’ want je weet nooit wat de mensen terug zullen zeggen. De musical heette Plexat.

musical plexat

Rogier speelde briljant. Vanaf de eerste zin was hij zo ontzettend goed en geloofwaardig! Ik moest echt even slikken toen ik hem zo op het toneel zag zitten. Wat kun je trots zijn op je kind……

  musical plexat

Het verhaal speelt zich af op een zaterdagochtend. Vader Jan is in het geheim aan het oefenen met zijn oude rockband. Het plan is dat ze als gezin ’s avonds gaan bbq-en maar omdat zoon Koen met zijn team voetbalkampioen is geworden, dochter Mariksa op televisie komt met haar dansgroepje, en moeder Ria haar vader en zijn vrienden uit het bejaardentehuis uitnodigd is het ’s avonds een drukte van belang met bbq-en. Maar er is plek zat! Deze verhaallijn was ontzettend leuk en grappig en voorzien van allerlei leuke liedjes. Het klapstuk was het optreden van de rockband. Letterlijk! Want aan het einde van het liedje sloegen ze hun gitaren stuk!

    musical plexat

Na het laatste liedje hield ik het, als emodoos, niet meer droog. Wat was ik trots op hem en jeetje….. ja….. hij gaat echt al van de lagere school af realiseerde ik me toen ineens. En ook de rest van de familie, opa, oma, ooms en tantes, en Marc en Peet waren reuze trots op hem. Voor hen was de avond toen afgelopen, wij werden daarna nog op school verwacht voor een afscheidsborrel plus hapje.

Het was leuk om te zien dat de leerkrachten er zoveel werk van gemaakt hadden. Ze hadden voor elk kind een gedichtje gemaakt. Met als beginletter de naam van het kind als je naar beneden leest.

afscheid op school

Voor Rogier was er ook een mooi gedichtje. Lees maar:

R oepen van grappen, daar ligt één van jouw vele talenten.
O ok op de baan heb je succes.
G aat naar de tennisklas van het Visser ’t Hooft.
I s je daar soms een sponsorcontract beloofd?
E r ligt een wereld open, voor deze jongen met passie.
R ogier wordt vast en zeker een nieuwe Agassi.

Het was een bijzondere avond. Nog een paar dagen school en dan begint ook voor ons de grote vakantie! 

9 Responses to “Afscheidsmusical”

 1. Jolanda schreef:

  Logisch ben je trots. Dat mag ook wel op zo’n knul!
  Leuk persoonlijk gedicht trouwens!
  Nu kan hij dus echt gaan genieten van z’n welverdiende vakantie!

 2. inge schreef:

  o helemaal super lijkt me dat ook ! maar wat laat stopt de school bij jullie, zeg, de vakantie is hier al weken aan de gang !!! en Peuter mag pas weer in september, dus dan zouden bij jullie pas na de herfstvakantie weer de kids naar school kunnen ? ; )

 3. Leo schreef:

  Ja die afscheidsmusicals. Het zijn allemaal stapjes naar het meer volwassen worden van de kids. En juist bij iemand van wie je niet verwachtte dat hij zo goed of leuk zou optreden is een starperformance iets om apentrots op te worden. Voor zover je dat als ouder al niet bent natuurlijk. Je ziet toch altijd een stukje van jezelf of van de andere partner in crime terug via de kinderen. OP naar de volgende fase Inge!

 4. chavalbueno schreef:

  De vakantie begint bij jullie wel heel erg laat zeg. Maar ja, het was toch geen vakantieweer. Wie weet begint het mooie weer nu. Op naar de brugklas!

 5. Jenny schreef:

  Wat leuk, he, zo’n musical!En ik begrijp dat je ontroerd was, immers weer een hoofdstuk afgesloten, op weg naar een nieuw begin…. Mooi gedichtje, zo persoonlijk!
  Groetjes!

 6. Lara schreef:

  Ja, het was super! We hebben de hele terugweg te pas en te onpas “We hebben plexat” geroepen! Gaaf gedicht. xxx

 7. Bibi schreef:

  Nou, ik zou ook super trots zijn! Het ziet er erg leuk uit! Op naar de ´hogere school´! Een hele nieuwe start na de zomervakantie!

  En wat een leuk en creatieve gedicht!

  Gr,
  Bibi

 8. robinnnnn.x schreef:

  heey ik zit nu in de brugklas maar ik heb oowk de musical plek zat gespeeld echt sooooow koowl !!!!
  ik was kapper tijeno ik ben wel een meisje maar er was niemand anders die zo kon en wou zingen :s
  maar het ging echt super goed !!!!

  dikke kus robin.x

 9. dotje schreef:

  plexat is cool dees jaar doe ik mee en … ik ben voedballer echt te gek 2009 is het he !!

  mijn tekst is dit ” moeten wij winnen ! we hebben wel al 6 x achterelkaar gewonen ..
  weet je nog die keer toen we verloren van f.c. heidester .. billen om van te gillen !!
  en dan ook nog jhaa !! en een antal keer jhaa cotce ( of zo iets!! ) allen !! kolen !! !! tien één kampioen tien één kampioen tien één kampioen !! en dan nog eens allen en het afsheidlief ” de musical is te GEK !!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada