calvin klein españa calvin klein baratos comprar calzoncillos calvin klein calvin klein españa ralph lauren baby australia michael kors uk outlet outlet hogan ralph lauren baby australia cheap polo ralph lauren ralph lauren australia outlet ralph lauren baby australia clothing ralph lauren australia careers cheap tiffany jewellery cheap tiffany sale
Feed on
Posts
Comments

Een belangrijke keuze

We hebben het er maar druk mee, scholen bezoeken. Rogier, onze middelste, zit nu in groep 8 en dus zijn we op zoek naar een vervolgschool. Eigenlijk wisten we diep in ons hart al wat het zou worden maar we hielden de opties open, zullen we maar zeggen. Onze Rogier is namelijk gek op tennis. Kijk hier maar. En hij is er ook nog eens best goed in. Zo’n 3 jaar terug zijn we al eens benaderd door de bond om hem daar te laten trainen maar na lang en diep nadenken hebben we er voor gekozen Rogier ‘kind’ te laten zijn. Trainen bij de bond op 9-jarige leeftijd betekent namelijk iedere dag uit school 3 uur tennisles en krachtraining en in ons geval had dat dan in Alphen of Hoofddorp geweest. Niet meer uit school spelen met een vriendje of lekker op de bank televisie kijken. Maar iedere dag pas rond half 8 thuis. En behalve dat is de invloed op het gezin dan ook enorm. Want hij zal toch ook gebracht en gehaald moeten worden. En hoe doe je dat dan met de andere kinderen? Moeten die maar groot worden op de achterbank van de auto? Dat waren voor ons redenen om het niet te doen en Rogier gewoon bij onze vereniging te laten tennissen, lessen, toernooitjes te laten spelen enz. Maar nu is er sinds vorig jaar een tennisklas in Leiden. Gewoon school maar na, en soms zelfs tussen de vakken door, les van een bondstrainer. De school beschikt over eigen tennisbanen. Ja, dan is de keuze snel gemaakt. Hij moet nog wel voorspelen maar we verwachten dat hij daar wel door komt. Tja, kleine kinderen worden groot…………..

11 Responses to “Een belangrijke keuze”

 1. bingelke schreef:

  wauw wat een fantastische kans voor hem zeg! ik zeg je heel eerlijk ik heb helemaal geen verstand van tennis maar als je als jonge knul zo’n kans krijgt ja dat is gewoon echt super. en is hij er zelf ook blij mee? zal wel he. lijkt me ontzettend leuk om hem over een paar jaar op tv zo’n grand slam (zeg ik dat goed?) toernooi te zien winnen, en dan te kunnen zeggen van; ja en ik blog met zijn moeder…. hahaha. nee maar wens hem heel veel succes bij het voorspelen. ik hoop, en dat zal wel, dat hij het haalt.

 2. fijnegozer schreef:

  Dat heb je heel verstandig aangepakt.Ik had precies hetzelfde gedaan, want idd. een kind moet kind kunnen zijn. Fijne avond nog.
  (off topic: eindigt op een “t”)

 3. chavalbueno schreef:

  Wat fijn dat hij via school nu toch nog een kans krijgt. Maar jullie hebben wel de enig juiste beslissing genomen volgens mij.

 4. dooske schreef:

  wat gaaf is dat zeg.. nou ik hoop dat ie er inderdaad doorkomt en ik zal wel voor um duimen..
  kusjes Dooske

 5. Lara schreef:

  Zoals ik al vaak heb gezegd: er komt een dag dat Roger een stap opzij moet doen voor Rogier… 😉

 6. Leo schreef:

  Lastige keuzes hoor. Ik weet dat ik mij op 12-jarige leeftijd ooit meldde bij de KLM om als vliegtuigmonteur aan de slag te gaan. Het is maar goed dat men toen stelde dat ik eerst maar moest doorleren en dan later terug te komen. IK deed dat en werkte later weliswaar een tijdje op Schiphol, maar dan in de commerciele vakken. Gezien mijn technische kennis (en knobbel) maar goed ook, want er was weinig terecht gekomen van mijn gesleutel. Enneh.. ik had een heel ‘fijne’ jeugd, maar dat is een ander verhaal. Goed verhaal!

 7. Inge schreef:

  Ik ben wel blij dat jullie onze beslissing van een paar jaar terug begrijpen. Het was een hele moeilijke. Je bent trots dat de bond interesse heeft en je bent ook trots dat jouw kind aanleg heeft en de ballen lekker raakt. Maar ja,”nog even kind blijven” vonden we nóg belangrijker. Nu is het anders. Hij gaat gewoon naar school én krijgt tennistraining. Leren voor zijn diploma én een kans om verder te gaan met zijn sport. Maar laten we reeel zijn: de kans dat hij bij de top 100 van de wereld komt is zo ontzettend klein…..

 8. fijnegozer schreef:

  off topic: je mag idd trots zijn ja. Ken je die stad ook? Wist niet dat de Ikea verbouwd wordt. En ik kom nooit op het station. Maar die tegeltjes he. Daarmee zat je goed.

 9. Corina schreef:

  Geef je groot gelijk met je keuze. Kind zijn duurt maar zo kort! De oudste van mij gaat dit jaar als het goed is ook naar groep 8, dus de ellende voor mij begint dan ook. Kan niet zeggen dat ik er naar uit kijk. doei doei

 10. fijnegozer schreef:

  Toch kan ik me die tegeltjes op het station niet herinneren. En Ikea kom ik nooit.Kloppen de begin- en eindletters echt?Komt er een hele beroemde schilder uit die stad?

 11. fijnegozer schreef:

  Ja daar rijmt ie op. Maar we hadden het over een schilder niet over een DICHTER ha ha.Zegt de naam Johannes Vermeer je iets? Andere beroemde stadgenoten: Hugo de Groot, Anthonie van Leeuwenhoek.Knap geraden hoor! En dat zonder Tomtom.

Leave a Reply

Cheap ralph lauren outlet in canada http://www.noadmail.ca ralph lauren Outlet Ralph Lauren Canada Outlet Cheap Ralph Lauren Polo Polo Ralph Lauren Ralph Lauren Canada ralph lauren outlet canada